oprofessionell

Popkulturell dissektion av vardagstristessen

Berg och dalvana

Publicerad 2005-06-30 01:24:19 i Allmänt,

Ibland är ensamheten allt jag har. Jag har många gånger valt att vara ensam. För mig är ensamhet en slags trygghet. Jag förstår att andra inte förstår, jag är van vid det. Jag är ofta en väldigt deprimerad människa. Jag vet inte varför jag är det jag bara är det. Jag antar att det bara är något fel på min hjärna. Kanske hänger det ihop med min känsla av ensamhet.

 

Förutom ensamhet är utanförskap det jag känner oftast. Jag känner inte att någon samhörighet med andra människor. Jag gillar ofta inte andra människor. Jag vet inte vad det beror på heller, kanske jag bara är ett pucko.

 

Många som inte känner mig säger till mig att jag måste vara lycklig nu när jag har en flickvän. Jag svarar alltid nej på den frågan. Då tycker de att jag är en idiot och att jag dessutom är okänslig. Jag gillar nog inte andra människor för att de inte förstår mig. Jag tycker jättemycket om min flickvän och hon gör en del av mig hel och jag mår bra av henne.

 

Men att säga att jag är lycklig vore att ljuga. All ångest och självförakt försvinner inte bara för at man har någon. Jag kan inte tänka mig att det är så för någon människa. Jag känner mig fortfarande värdelös och oförlåten. Jag tror aldrig att något kommer att ändra på det. Jag är en hemsk och miserabel människa på så många sätt.

 

Att vara mig är att ha berg och dalvana. Jag vet aldrig hur det kommer att kännas när jag vaknar. Även om jag är glad när jag ska gå och lägga mig så kan jag vakna i totalt mörker. Det tär lika mycket på min omgivning som p mig själv. Men i ensamheten spelar det ingen roll där är det bara jag. Därför har jag ett behov av att vara ensam ibland. Men just nu saknar jag henne. Ibland är jag rädd att hon ska glömma bort mig och göra som alla före henne. Bedra mig , ljuga för mig, anklaga mig för allt som är fel.

 

Men jag måste tro att det inte är så nu, jag måste tro på bättring. Jag måste tro att allt inte är mörkt och ondskefullt. För min egen skull om jag någonsin ska ta mig ur den här depressionen .

ny energi

Publicerad 2005-06-24 13:08:39 i Allmänt,

JAg har blivit otroligt kreativ helt plötsligt. JAg måste ha spottat ur mig tillräckligt med material för fyra nya låtar den här veckan. Varje gång jag tar tag i gitarren så känns det som jag får gudomligt i mig. Det bara kommer ut bra idéer hela tiden. Även textskrivandet går bra. Det känns som det sker en förändring på den fronten en viss mognad kan ses i formuleringarna. Dtt är mer historier som berättas i stället för metaforbonanzat som det varit hitills

HAr lyssnat på mycket ny musik ett tag nu och jag antaratt det är det som ger mig all energi. Nya skivor från Oasis, Hellacopters och Lasse Winnerbäck ljuder konstnat i lägenheten. Jag har bara lyssnat på Kent sen i september och jag hade nästan glömt bort all annan musik. Oasis nya är en riktig energikick fast allt bleknar brevid Hellocopters "Rock 'n Roll is dead". Den skivan sparkar massivt med röv. Det är snabbt, glatt och det rockar på ett sätt som jaginte trodde fanns längre.

Midsommar idag och det blir fest som vanligt. För en gångs skull så är vi inte hos mig vilket är skönt. Då slipper jag städa i morgon. DEt blir ett bra gäng som festar ikväll. Hoppas det blir roligt!

Ge apan en banan

Publicerad 2005-06-22 19:40:51 i Allmänt,

Hela mitt liv har jag haft en apa på min rygg. Varje gång jag försökt säga något smart så har det blivit apan som tjattrat i stället. Varje gång jag försökt ta mig någonstans så har apan slängt ett bananskal som jag halkat omkring på. Jag har verkligen försökt skaka av mig apan under så lång tid. Men apan är del av mig och vi har börjat bli vänner nu. Allt jag behövde göra var att ge den lille parveln en banan

Det här funderade jag ut på vägen hem från stan idag. Jag tänker alltid bäst när jag rör på mig av någon anledning. Jag tror att alla sångtexter jag skrivit de senaste året har varit under förflyttning. KAnske enda gången jag kopplar bort den vanliga blocken mot att våga ta ut svängarna med mina ord.

Varmt

Publicerad 2005-06-22 01:49:13 i Allmänt,

Det går inte att sov ai min lägenhet för det är så sabla varmt. Jag ska egentligen upp tidigt i morgon för att åk aoch snacka lite om sommarjobbet på scan. JAg är fan inte sugen på att jobba i sommar, men pengarna är ju fina så man får offra sig lite.

Att jobba skift suger verkligen, varannan vecka bilir totalt förstörd av att man måste jobbe eftermiddag/kväll. Man kan inte göra någonting de veckorna tyvärr. Men jag får försöa utnyttja helgerna mer effektivt.

Grillade med ett par gamla polare idag. Det var lite konstig stämmning, ingen hade något att säga så jag höll låda som vanligt. Jag börjar hata att jag alltid håller låda. Ingen vill hra vad jag har att säga. Om de var intresserade så skulle de antagligen fråga.

Spelat för mycket TV-spel idag. I morgon blir det förbud på skiten. Måste få något vettigt gjort också. Plugga lite till exempel. JAg märker att jag blir lite sur på andra människor som stör mig när jag spelar, det är inte helle rett drag jag gillar hos mig. Jag kan bara ha en sak i skallen samtidigt. NU är det bara TV-spel.

jaja, ett nytt försök på sömn kanske. JAg har börjat drömma igen efter ett par år utan drömmar. NU är det väldigt märklig asaker. JAg blir aldrig klok på min hjärna.

Slö dag

Publicerad 2005-06-21 00:43:47 i Allmänt,

Inte så aktiv dag idag. Fick ett nytt spel till ps2 idag, Ratchet & Clank 3. Röjigt och kul men lite hjärndött. Lagom för regniga eftermidagar i sommar. JAg har även försökt att plöja mig igenom allt extra material till Sagan om RIngen DVD-boxen. Det är del som är intressant men det mesta känns lite krystat.

I morgon så blir det nog mer fart på mig, har massor att göra egentligen men jag behövde bara slöa en dag. I morgon borde lägenheten bli klar i alla fall. Det har tagit nästan löjligt lång tid att städa, det är känns bara som om mycket annat har varit viktigare.

Flickvännen åkte bort idag, känns lite tomt nu. JAg har precis vant mig med tanken på att jag inte är ensam längre. DEt kan bli en lång sommar fylld av längtan. Hoppas jag klarar mig i genom den.


Speed King

Publicerad 2005-06-15 22:26:52 i Allmänt,

Idag var en riktig sommarlovsdag,jag har inte haft en sådan sen jag var liten. Ett par timmar i solen och sen ner på stan för mat och glass med polarna. Lite biljard och sedan en bärs på torget. Helt perfekt som det ska vara på sommaren. Efter en skön promenad hem så får man avnjuta Deep Purple och bara ta det lugnt. Har en riktigt bra samlingsskiva med Deep Purple som är perfekt för sommarkvällar, den täcker in hela deras karriär och det finns inte en dålig sekund på den. Ett par sådana här dagar till så kommer jag vara helt utvilad och på topp.

I morgon blir det stora fixa och laga lägenhetsdagen för min del, om det inte är soligt för då blir det slappa och träna dagen. Jag måste få lite ordning här hemma och slänga ut en massa skit som inte får plats längre. Innan midsommar ska det vara klart. JAg har bott här i tre år nu men inte fått allt som jag vill än, lathet eller stress kan man undra.

Just nu känner jag mig rätt harmonisk, hoppas det håller i sig. Börjar bli dags att planera midsommar på allvar. Jag tror det blir fest hos en polare i kvarterar, men jag funderar på att dra hit så många jag känner som möjligt. Vi får se vad som händer.


Rötter

Publicerad 2005-06-14 11:48:17 i Allmänt,

Hemma igen efter en helg i pojkrummet. Det känns alltid lite märkligt att komma hem, kanske mest för att man märker att inget är sig likt längre. Jag har fortsatt mitt liv i en något krokig bana men hemma har allt stått stilla.

Anledningen till att jag åkte hem var att jag skulle instruera lite BJJ på ett karateläger i min moderklubb. Det är med lite blandade känslor jag gör sådant. Jag gillar verkligen att träffa alla igen och det är alltid roligt men jag känner en enorm press på mig att prestera något bra.

Det kan hänga ihop med att i min egen klubb så är jag inte särskillt framträdande, jag är rätt medelmåttig och fysikt svag om man jämför med de andra. Dels för att jag inte har tid att träna så mycket som de anda och dels för att jag knappast har förutsättningarna för att bli bra. Min kropp är stel och trasig och gör ont  mest hela tiden.

Det var skönt att jag fick instruera barn hela helgen nu, barn är lätta att imponera på och jag behöver inte visa mig på styva linan. Jag gillar inte barn egentligen, jag vet inte vad jag ska göra med dem. Det tycks som jag rodde det hela i land, alla barn hade kul och jag också för den delen.

Jag vet inte riktigt vad jag ska  göra med min träning nu bara. Jag har länge funderat på att lägga  av, mest för att jag är trött på att vara sämst. Jag står stilla i min utveckling medans alla andra blir bättre för varje vecka. Jag får se hur jag gör, måste fundera lite.

Början på något

Publicerad 2005-06-13 19:25:21 i Allmänt,

Jag vet inte vad det här kommer att bli, men jag har massor av idéer för vad jag jag ska göra med min logg. I morgon ska jag skriv amitt första riktiga inlägg