oprofessionell

Popkulturell dissektion av vardagstristessen

Fem fula finländska frälsare

Publicerad 2006-05-21 23:48:31 i Allmänt,

Tänk att det skulle behövas fem finländska troll för att sätte en svensk häxa på plats. Det är i sådana här ögonblick man är stolt över att vara hårdrockare. Ännu en gång har hårdrocken visat att musik är det språk som alla förstår. Så länge musiken är bra spelar det ingen roll vart du kommer ifrån eller hur du ser ut. Om du därimot är en skenhelig diva som påstår att gud är på din sida så får man en näsbränna för nu är det bevisat att gud är hårdrockare.

Det är lite grann som min gamla tes om att om alla i världen hade en ramonesskiva så skulle det aldrig bli krig igen. Man kan inte skjuta någon som gillar Ramones och alla som någonsin hört Ramones gillar dem instinktivt. Nu har tyvärr Ramones gått ut tiden men kanske kan Lordi vara dem som frälser världen. Det vore något det, fred genom finska troll. Hard Rock Hallelujah, Hard Rock Hallelujah indeed
Lordi
Fräslare? Denna skribent tror det i alla fall

"The true believers
Thou shall be saved
Brothers and sisters keep strong in the faith
On the day of Rockoning
It's who dares, wins
You will see the jokers soon'll be the new kings

All we need is lightning
With power and might
Striking down the prophets of false
As the moon is rising
Give us the sign
Now let us rise up in awe

Rock 'n roll angels bring that Hard Rock Hallelujah
Demons and angels all in one have arrived
Rock 'n roll angels bring that Hard Rock Hallelujah
In God's creation supernatural high"

Dear Dad

Publicerad 2006-05-03 17:23:16 i Allmänt,

Jag väntar på ett samtal. Jag väntar på att höra om min far lever eller är död. Konstigt att det känns så här , vi har aldrig varit varandra nära. Det jag tänker på mest är att jag aldrig gjort något som gjort honom stolt. Hela mitt liv har jag gjort mina föräldrar besvikna, jag har aldrig klarat att leva upp till deras förväntningar. Allt jag någonsin gjort har varit fel i deras ögon. När de tittar på mig så ser de bara alla droger, alla aggressivitet, alla misslyckanden.

 

Jag önskar att jag var mer som min bror, välartad med rätt intressen. Jag önskar att jag också hade något att prata om med mina föräldrar. Hur obetydliga mina intressen är i deras värld. De ville inte ens lyssna på mina demon med musik, de har aldrig frågat om kampsport. Jag kastar bort min tid på skit. Jag har misslyckats med min utbildning, jag kommer aldrig att bli klar här. Jag är för dum för det här.

 

Jag vill att du ska leva så att jag kan få göra dig stolt en enda gång. Jag vill att du ska tänka ”det där är min son, fan va stolt jag är”. Jag vill kunna få berätta att jag gjort någonting rätt för en gångs skull. Jag är ledsen för allt jag ställt till med, det bara blir så för allt jag någonsin rör vid går sönder.

 

Om

Min profilbild

oprofessionell

Lite bättre än de flesta

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela