oprofessionell

Popkulturell dissektion av vardagstristessen

Avalon

Publicerad 2010-10-10 22:52:43 i Allmänt,

Har du hört vad de säger på TV. De säger att allt som vi byggt kommer dö. De säger att våran jord är sjuk och vi kommer gå under. Han ser sig om i världen och han ser rädslan frodas, det finns ingen chans att vi överlever det här. Vi kan bara sitta och vänta på att något kommer hända, på en katastrof som är värre än något som vi någonsin sett.


De säger att vi alla föds goda men varför behövs det då så många reglar för att hindra oss från att vara onda. Tänk om de onda människorna inte klar sig i mörka kläder och skrattar hånfullt i smyg. Tänk de är du och jag, tänka om det var vi som gjorde allt det här.

 

De säger att sanningen alltid segrar men tänk om sanningen bara är en tolkning av samma gamla lögn som de sagt tusen gånger. En lögn så självklar att världen inte kan existera utan den.

 

Den ensammaste mannen på jorden, ensam i sin skalle där världen finns. Det är bara elektriska impulser som bygger den tolkning av världen som han ser den. En åskådare på distans till något som egentligen bara finns inuti. En paradox i sig själv, om han slutar tänka så kanske allt lidande försvinner. Tänk om han bara är någon annans tanke, en bifigur i ett annat ego.

 

Han tvivlar på sig själv och sin egen tanke. Hur mycket är egentligen hans egen och vad har han bara gjort till sitt efter ha hört andra säga det. Vad är ett medvetande om inte ett ihopplock av andras tankar och känslor. Han lär sig hur det ska kännas genom att studera andras reaktioner. Han är rädd för att han egentligen inte känner någonting


.

Han vet att han borde vara rädd för det var en man på TV som sa att vi alla ska dör. Han känner det inte, han känner ingenting som är hans.

Om

Min profilbild

oprofessionell

Lite bättre än de flesta

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela