oprofessionell

Popkulturell dissektion av vardagstristessen

Rock out with your cock out

Publicerad 2008-09-04 11:08:18 i Allmänt,

Metallica släpper nytt och tyvärr så kommer den här pärlan hamna i skymundan på grund av det. Det är nästan lite ironiskt för att utan Motörhead så skulle Metallica aldrig ha låtit som det gjorde när det begav sig. Andra kul saker är ju att Metallica har ”gått tillbaka” till sitt gamla sound så låter Motörhead lika bra som de alltid har gjort och det är med sitt 19: e album.

 

 

 

 

 

"Motorizer" är den tredje skivan med samma producent och det hörs då de fortsätter på samma spår som ”Inferno” och ”Kiss of death” slog in på. Det är rak, rå och brutal rock som gäller för hela slanten med ett par obligatoriska bluesrökare inslängda mellan varven. Dock känns gitarrerna mer inspirerade än på länge och det levereras ett par riktigt klassiska riff i låtar som ”Where the eagel scream” och ”Heroes”. I ”Buried alive” så kommer de antagligen så nära en hitlåt Motörhead kommer anno 2008.

 

Lemmy har som vanligt levererat ett gäng texter som blandar pricksäkra observationer med skön ironiska fraser. ”Rock out with your cock out, impress your lady friends” känns både banal och briljant så samma gång. Det känns befriande med lite mera lättsamma texter i dagens allt för seriösa hårdrocksvärld. Jag vill trycka på att det aldrig är ok att sjunga om riddare, drakar eller något annat som tyskar och Hammerfall tycker är ballt. Ska man vara oseriös så bör det handla om brudar, bärs och könssjukdomar.

 

 

 

 

Överlag så finns det inga svaga spår på den här skivan men inte heller någon låt som drar iväg till oanade höjder. Det är en del nytt, en del gammalt och en del lånat men det är alltid bra. Det är helt enkelt en Motörheadskiva och det är på ren automatik högt betyg. Motörhead är rock ’n roll för 19: e gången i rad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

oprofessionell

Lite bättre än de flesta

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela