oprofessionell

Popkulturell dissektion av vardagstristessen

S.O.L.A

Publicerad 2008-07-01 13:32:08 i Allmänt,

Slithering towards the dream, all infected with the same disease awaiting your flesh to be cloaked in silver. As the fatrats grovel, ready to steal your innocence and exploit your soul. Some will hit thier knees in a rancid act of desparation while others search for a hobeless god to save them. For every four, there will be 100 000 fallen, drowning in a cesspool of awareness that they have failed. This city full of plastic angels will seduce you...

Welcome to Los Angeles ..Så börjar det som ska bli Mötley Crües testamente till världen. En sista gång har de samlat styrkorna för att avsluta de som de påbörjade för snart 30 år sedan. De börjar sin marsch vid en brinnande Holywood-skylt för att sedan dra sig ner mot Sunset Strip och the Whiskey för och återberätta sin historia. Det är alltid bäst när de håller sig till att beskriva staden och det mörker som härskar bakom bröstoperationer och tandblekningar.

 I wanna make a lotta money
But I don't wanna go to school
I don't wanna get a real job
I don't wanna be you
I'd rather be dead

Det är mindre angeläget när de berättar anekdoter som hände på en fest på 80-talet. Jag antar att man måste ha varit där för att kunna uppskatta det fullt ut men det känns ibland som när man träffar sina polare och drar gamla festivalhistorier som vi alla vet slutet på. Trots denna invändning så måste jag säga att det låter oväntat piggt och modernt för ett par gamla gubbar. Det är fortfarande radiovänlig rock men med ett fräschare sound. Kanske är det därför som Mötley känns mer relevant i dagsläget än alla de band som är unga kopior av dem. De nya banden gör vad Mötley gjorde på 80-talet och originalet vågar gå vidare.

Sista låten sammanfattar vad det är som gör att jag gillar Mötley så mycket trots att de var arkitekterna för den musikstil jag hatar mest, den popiga Holywoodrocken. I ”going out swinging” möts min och Nikki Sixx attityd mot livet.

Goin' out, goin' out, goin' out, goin' out swingin'
If you got the balls to fight then come on bring it
 Goin' out, goin' out, goin' out swingin
Like a midnight alley fight
Come on come on come on come on bring it
Ibland känns det skönt att se att en 50-åring som gjort allt och sett allt fortfarande vill ta över världen. Det ger ju lite hopp för min egen framtid. Livet kanske inte tar slut när man fyller 30.

Mötley Crüe - The Saints of Los Angeles finns ute nu. Köp den eller dö

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

oprofessionell

Lite bättre än de flesta

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela