oprofessionell träning

Jag slåss och håller kroppen varm

Saker vi gör och varför vi gör dem

Publicerad 2010-01-21 23:20:48 i Allmänt,

Reporter-  So why do still go out there and do it night after night? How do you motivate yourself to play a club with 50 people  after singing with a band like Iron Maiden?
Blaze Bayley - Because I love what I do. Can you say the same thing when you have to interview a guy that plays in front of 50 people.

Jag älskar verkligen den där snubben, Blaze alltså, han har alltid bra svar på svåra frågor och han är den starkaste människan jag har haft nöjet att få träffa och följa under en lång tid. Jag älskar hans passion för den musik han gör och jag vet vad han känner. Jag känner samma sak för kampsport. Jag brinner för det och det är något som har hjälp mig genom mycket genom livet.  Kampsporten är den där mentala platsen där jag får vara lugn. Det kan verka märkligt men på mattan så finns det inga problem.  Världen snurrar snabbare och snabbare och ibland känns det som man inte riktigt hänger med men under under en hård rond så står tiden stilla och man får vila lite.
"Karate är sanningen" brukar Brian Fitkin dra till med när han blir intervjuad och det är inte så dumt tänkt. För mig är det sanningen och en av de få sakerna i livet som är äkta. Det finns inga undanflykter inga dolda agendor, det finns bara fighten och träningen. För mig är alla lika som kommer in och vill träna med oss. Det spelar ingen roll var du kommer ifrån, vad du har gjort eller vem du är du är på mattan nu och det är dags att fightas. Rik eller fattig, här betalar du med blod, svett och tårar. Vill man bli bra kommer det göra ont men det gör lika ont för alla. Men om du orkar så kommer du aldrig ångra dig för du kommer att få igen allt tusen gånger om och du kommer ha träffat många nya vänner längs vägen som du aldrig skulle ha träffat annars

Förlorar man en SM-final så faller man en stund men ställer sig upp igen. Man vet att på nästa träning så kommer man få en handklapp av någon och ett "Grymt bra kört". Det räcker för att man ska orka resa sig igen. Man lär sig förlora, man blir ödmjuk inför det. Jag gjorde en riktigt dålig höstsäsong men jag känner att det för mig var den viktigaste och bästa säsongen jag gjort eftersom jag vet att jag reser mig och att jag fortfarande brinner. För mig är kampsporten det där klistret som håller ihop mig och som fyller mig en slags mening och riktning.
För mig är den störta vinsten att jag vet att jag bidragit till något som är större än mig själv. Lönen för mödan får man varje gång som klockan går igång och fighten börjar igen.

Måndag/Tisdag

Publicerad 2010-01-13 21:10:16 i Allmänt,

Måndag
Drog igång lite seriöst gymmande igen. Körde lite bänkpress, snedbänk, chins och nån skum simtagsövning. Kändes skönt att få kötta lite igen. Simon den rackaren verkade ha vilat sig i form under julen då han verkade starkare än någonsin.

BJJ på kvällen med fokus på armbars vilket var roligt och givande. Daniel var tillbaka efter lite semester så jag passade på att rulla med honom för att få så mycket tips som möjligt. Kände att BJJ var roligt för första gången på väldigt länge. Har lite dåligt samvete för att jag avsagt mig instruktörsrollen den här terminen men jag har verkligen inte mer att ge där just nu. Körde att par sparringbyten men hade lite svårt att sätta fart. Jag måste verkligen jobba stenhårt på att köra så bra jag kan på sparringen. Just nu ligger jag och lökar på kanske 50%. Flippade Björn vilket kändes bra ända till jag insåg att han tänkte fortsätta rulla runt så jag hamnade underst igen, jag blev smal igen fort som fan. Björn kör bra med massa små tricks som jag försöker snappa upp..

Tisdag

Motha fuckin' komplexträning. Det värsta som finns i livet är att köra komplex men när det är klart är det så sjukt skönt. Kände mig inte direkt i jättebra form men det gick rätt bra men jag hade svårt att få ner pulsen efter fjärde vändan. Måste jobba mer kondition.

Sport Ju-jutsu på kvällen. Stressad som en ekorre dagen innan en ny istid så hann jag givet vis inte planera upp ett pass utan fick dra ett ur röven som vanligt. Fokuserade på rörelse i slag och spark och körde ett par enkla kast som tekniker. Blev en del sparring också. Körde två byten med Jesper som blivit jävligt svår att dra ut på backen. Slag och sparken kände stabil men lite slö men det beror nog på att jag hade helt slut på energi efter som jag glömt att äta under dagen.

Terminen har börjat bra och det har varit mycket folk på passen vilket är väldigt roligt. Hoppas det fortsätter så. Jag är orolig för orken inför göteborg, känner att jag snabbt blir trött men det kanske hinner ordna till sig om jag lägger på ett kol. Vikten är på rätt väg i alla fall då jag gått från runt 88 kg till 85,8 på en vecka.

Här är ett litet skönt klipp med mycket oldschool shotokan karate. Lägg märke till avsaknaden av skydd i en del klipp

Söndag 10/1 Sport Ju-jutsu

Publicerad 2010-01-10 21:22:47 i Allmänt,

Kast och övergångar
Instruktör: Veronica


Första seriösa Sport Ju-jutsupasset för mig sen mitten på december. Har lökat och läkt under den senaste månaden. Kände mig hyfsat taggad idag och passet blev väldigt bra. Tränade mycket på att reagera snabbt i kast och fick till en del riktigt bra grejer. Mina svep är riktigt bra just nu och arm/höftkasten blir bättre och bättre. Slag och sparkbiten kändes rätt ok men orken är inte där den var förra året men den kommer tillbaka. Jag måste verkligen jobba mer med fotteknikerna då jag har svårt att slappna av och bara släppa iväg dem.

Sparringen kändes bra trots lite ringrost. Har jobbat hårt på att röra mig  mycket att inte tappa humöret när jag kör. Finns mycket kvar att slipa på fortfarande men det känns lovande just nu. Fick två väldigt bra byten med Jonas som är svår att tampas med men det kändes som jag hände med bra.
Mycket folk på passet idag vilket är roligt. Människor i alla storlekar och erferenhetsnivåer ger varierad och bra träning. Bra upplägg på passet av Veronica, kändes som det aldrig tappade tempo.

Siktar på att vara med i Göreborg den 30:e för att känna lite på att tävla igen. Har knänt mig lite gammal och slö det sista men jag hoppas att en tävling gör att man hittar rätt igen

Gällande slag och spark så kan det vara kul att glo på lite highlights från Karate VM

Om

Min profilbild

oprofessionell

Lite bättre än de flesta

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela