oprofessionell träning

Jag slåss och håller kroppen varm

Open guard

Publicerad 2009-10-29 23:16:28 i Allmänt,

Kände mig sjukt seg innan träingen idag men när man väl kom dit och rullade igång så var det riktigt roligt. Vi kollade lite mer på open guard och hur man passerar den. Började lägge lite förarbete inför nästa veckas övningar som kommer utgå från twister sidecontroll. JAg gillar verkligen en av passeringar vi körde idag, jag fick in den flera gånger i sparringen. Jag börjar bli bra på att passera open guard men jag måste jobba mycket mer på stängd guard. 

Ingen tävling den här helgen men sen är det två helger i rad så jag ska passa på att vila så mycket jag kan. Den här veckan så har tränigen kännts rätt ok men kroppen är sjukt sliten. Körde första benpasset på tre veckor idag och det var väldigt tungt. Har käkat ordentligt den här veckan men inte gått upp så farligt i vikt så allt känns bra inför kommande prövningar. Det blir Sport Ju-jutsu i Nybro nästa helg och sedan BJJ i Stenungsund helgen efter det. Sen är det klart fram till januari. Jag får se om jag fortsätter i samma tempo då, det beror mycket på vad som händer i vanliga livet framöver

 

 

Om det här med att (nästan) lyckas

Publicerad 2009-10-27 23:26:34 i Allmänt,

Det var tävling i helgen. Dalafighten som är en del av svensa ju-jutsuligan och en av kvaltävlingarna till SM. Jag fick chansen att göra bra ifrån mig och ta hem en silvermedalj. Finalen var en repris på årets SM-final men jag kände att jag var närmare den här gången även om resultatet var det samma.

Även i framgång kan man ta med sig många läxor och jag vet nu vad som funkar i mitt game och vad som behöver filas på. Jag måste bli bättre på att använda min räckvid och bomba in mer poäng från lite distans.

Förutom finalen som var en riktigt rlig ju-jutsumatch så fick jag gå en riktigt hård boxningsmath innan där det smällde hårt och skoningslöst. JAg tyckte det var riktigt roligt att få stångas lite och ge och ta. Domarna var inte riktigt lika imponerade, men det är skönt att veta att jag kan växla mellan hård och snygg ju-jutsu.

Om det här med misslyckanden

Publicerad 2009-10-17 20:31:02 i Allmänt,

Scandinavian Open 2009 var ett fiasko för mig. Jag blev utdragen i första matchen på ett armbar. Själv hade jag ett bra armbarförsök från hich guard men det var också allt. Det är förstås ett totalt misslyckande och jag skäms för att jag att gjort min klubb och mig själv till åtlöje.

 

Men att våga misslyckas är en stor del i att utvecklas. Nu vet jag vad jag behöver jobba på. Det saknas ingen teknik utan det är tempo och attityden som bli bättre. Att köra 100% direkt i stället för att vänta på min motståndare. Jag kan ju säga som det är att jag var väldigt dåligt förberedd för tävling då jag inte gjort ett enda byte på toppen av min förmåga sen innan sommaren.

 

Det finns förstås ingen annan än mig själv att skylla på då det även är jag som håller i BJJ-träningen. Jag inser nu att det kommer att behövas en del stora ändringar i träningen och instruerandet

 

Nu är det bara att ta till vara på det man lärt sig och börja om igen. Ladda om för nästa tävling som är på lördag. Då jävlar ska guldet hem till Linkeboda.

Om

Min profilbild

oprofessionell

Lite bättre än de flesta

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela