oprofessionell träning

Jag slåss och håller kroppen varm

Måndag 23/2

Publicerad 2009-02-25 22:27:14 i Allmänt,

Gå till butterfly

Jag har slarvat med uppdateringarna den senaste tiden. Ska försöka skärpa mig lite från och med nu.

I måndags så kikade vi lite på butterfly guard som är en intressant position.

-Svep från butterfly

-Passera butterfly  (jag letar efter ett bra klipp)

Här kan man se lite mer butterfly guard arbete med Marcelo Garcia


Fightcamp/Fightnight

Publicerad 2009-02-19 17:18:58 i Allmänt,

Linköpings JJ = Awesome

I helgen så var det dags för fightcamp/fightnight i Nacka. Vi var tretton förväntansfulla våldsverkare från Linköping som drog iväg för att få träna lite. Jag tillhörde de morgonpigga som åkte redan vid åtta på lördagens morgon för att hinna med Sport Ju-jutsupasset med Martin Ingholt. Vi packade in fem personer i Skodan och brummade iväg till huvudstaden. Det gick ovanligt fort att ta sig dit och tacken för att vi var i tid var att få stå som ett gäng lodare utanför Nacka Dojo och vänta. Som tur var hade Einars flickvän skickat med kaffe så vi hade i alla fall lite värme.


Sport Ju-jutsupasset var som alltid välplanerat och jobbigt. Vi jobbade på övergångar från slag och spark till kast och lite variationer på latskastet som blivit sport ju-jutsuns signum. Sedan blev det lite sparring i judo innan vi laddade om för slag och spark träning. Här handlade det om att hålla avstånd och pricka ut motståndaren. Mer sparring följde och Erik fick känna på hur det känns att få en rejäl doja i magen. Men innan dess hade passat på att slama sin motståndare.


Efter lite lunch kom resten av linkeboda-gänget och det var dags för BJJ. Marcelo höll i passet och vi jobbade med kimura från guard och lite halvguardslirade. Jag lärde mig i alla fall en ny kontring på kimura vilket var bra. Lite sparring hann vi också med.Här ska det dras en och annan armbar


Sedan var det dags för lite galant galakväll med BJJ, SJJ och SW på menyn. Jonas Gotfarb inledde kvällens segertåg genom att göra ett graciöst guardhopp och sedan jobba in ett armlås från guraden på sin motståndare. Det krävs sannerligen mer än sju arméer för att hålla tillbaka den här unge mannen.


Arvid käkade en macka, det tog nästan en minut


Rickard började sin match med en giljotin-vaiant som inte riktigt gick in men efter någon minut så fick han in Linköpings paradnummer, den legendariska ryssrullen till ett armlås och segern var säkrad.


Arvid var siste man från Linköping och det tog honom 32 sekunder att ta backmount och strypa ut motståndet. Kvällens submission var spikad och klar och en extra DVD som tack för det åkte med hem till Linköping.
De som tävlade och de som tog åt sig äran

På söndagen var det dags för Sport Ju-jutsu igen och vi fortsatte på temat övergångar till kast och sedan blev det sparring. Ett riktigt roligt pass som kändes lite för kort. Jag fick med mig en hel del att tänka på gällande kast som antagligen kommer dyka upp på träningarna framöver.


Lägrets sista pass var förstås BJJ med Marcelo. Det var blandade tekniker från mount och knee on belly, fokusen låg på rörelse och positionsbyte. Det kändes som det va ett nyttigt pass då i alla fall jag ofta låser mig vid vissa lägen. Sparring följde och det var vansinnigt roligt.


Sedan var det tyvärr över och dags att åka hem via genvägen över Pizza Hut vid Heron City. Där blev vi fett dissade när vi skulle betala eftersom det tydligen var enormt svårt att dela på notan. Jag förstår att de aldrig varit med om det kommer in åtta snubbar som vill ha en egen nota, speciellt i Sverige som är känt  för att inte vilja dela på notan. Det var ju nästan så man längtade till den kompetenta personalen McDolnads i Valla

Överlag ett grymt bra läger och ett riktigt skönt gäng från som åkteSeriösa klubben sammanträder i Nacka

Måndag 16/2

Publicerad 2009-02-18 22:40:06 i Allmänt,

Armbar och Omoplata

Första passet efter Fightcamp och jag kände mig vansinnigt taggad efter helgens läger.

VI jobbade från guard och att kombinera flera anfall.
-armbar, grabbarna på 10th planet visar hur det går till 
- Omoplata, de gör en lite annorlunda ingång i det här klippet men annars samma teknik

Sedan satt vi ihop teknikerna för att på samma sätt som vi ser här

Och när vi ändå snackar ambar så kan vi ju kolla in det här gamla judoknepet

Torsdag 5:e februari

Publicerad 2009-02-08 11:37:10 i Allmänt,

Once again, with feeling

Vi kollade vidare på

-passeing från gurad under benet
-triangelchoke, här visar Hillery Williams en bra variation på ingången till triangeln

och vi la till

-escape from triangelchoke

och som bonus får ni en liten video när undertecknad tvålar en snubbe på tävlingEtt snyggt kast, kontroll och ett keylock som pricken över i.

Om

Min profilbild

oprofessionell

Lite bättre än de flesta

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela