oprofessionell träning

Jag slåss och håller kroppen varm

Ny termin, nya tag

Publicerad 2012-08-27 23:17:00 i Allmänt,

Nu rullar vi igång en ny termin på Linköpings Budoklubb och jag lovar att ta tag i bloggandet igen. Höll i BJJ-passet idag och körde en del från guard.

-Bumpsweep
-Kimura
-Giljotin
-Loopchoke

30 minuter sparring som avslutning. Folk rullande på bra och man märkte att sommarträningen har varit bra för de som haft tid och ork att köra på.

Själv så börjar vägen tillbaka sakta men säkert. Vet vad jag behöver jobba på i alla fall.

Klättra på armbar

Publicerad 2012-04-02 23:38:05 i Allmänt,

Björn visade lite trix han snappat upp från Marcelo.


Bra grejor och bra princip att alltid ha ett ess i rockärmen om någon teknik inte funkar.

Vi tar lite sparringklipp också. Vi körde från guard idag  och det behövdes verkligen drillas

Riktigt bra träning på både BJJ och SJJ just nu. Vi laddar för fullt inför SM på Sport Ju-jutsun och har bra drag på träningarna med mycket folk och det börjar lossna ordentligt nu med terminens tekniker. BJJ känns som en nystart med många nya duktiga utövare och den är roligt och inspirerande att instruera båda grupperna. Kan vi hålla den här trenden terminen ut så kommer vi kunna höja oss till nya nivåer.

Spiderguard

Publicerad 2011-05-17 23:22:57 i Allmänt,

I måndags kollade vi lite på spiderguardEn rolig position där man kan hitta på rätt mycket trix. Vi ska fortsätta på torsdag och granska spider guard i sömmarna.
Det börjar dra ihop sig till sommarträning och det betder att ännu en termin har gått. Kan vara läge att reflektera en aning över vad man egetligen har lärt sig under terminen.
Fundera  på det här positionerna
 • Closed guard
 • Open guard
 • Half guard
 • Side mount
 • Knee mount
 • Full mount
 • Rear mount
Vad kan du från varje position, vilka behöver du träna hårdare på för att bli bättre. Kan du minst ett svep från varje position och en submission? Har du ett sätt att ta dig ur varje position?
För att bli riktigt bra så gäller det att ta lite mer eget ansvar än att komma på två pass i veckan och rulla. Kolla runt på Youtube och liknade kanaler och hitta tekniker som kan passa ditt sätt att köra.

Göteborg Open 2011

Publicerad 2011-01-30 13:35:23 i Allmänt,

Då har vi klarat av årets första tävling och man kan konstatera att vi gör någonting väldigt bra på Sport Ju-jutsun för det regnade medaljer på oss.
 • Dan tog guld i -69 och silver -77 elitklass, fick Bästa Fighter-utmärkelsen
 • Viktor guld - 77 kg nybörjare
 • Adam guld - 69 kg nybörjare
 • Jimmie silver - 69 kg nybörjare
 • Christian brons - 69 kg nybörjare
 • Och jag knep ett brons i 85 kg elit

Nybörjarstart

Publicerad 2011-01-17 23:21:59 i Allmänt,

Idag så drog vi gång på allvar med nybörjarstart i både ju-justu och BJJ. Båda passen var välbesökta och folk verkade ha riktigt roligt. Hoppas att många fortsätter köra.

I sport ju-jutsun så satsar vi på årets förta tävling som går i göteborg om två veckor. Ska bli kul att svinga lite och extra roligt är att vi är ett så stort gäng som åker. Själv har jag inga direkta mål och förväntningar på tävlingen utan jag vill mest bara kolla att jag håller och att jag fortfarande utvecklas. Skulle känna mig som en hycklare om jag inte levde som jag lär ut

Jag har planerat terminen lite smått och ska bara få tummen ur och få ner det på pränt också. Fokus ligger på övergångar mellan serier och på följande tekniker

 • ko uchi gari
 • o uchi gari
 • harai goshi
 • seo nage
 • uraken
 • haito
 • yokogeri

Kommer bli grymt.

Gå nu ut och erövra världen

Publicerad 2010-11-23 23:30:59 i Allmänt,

Sista passet innan VM för Veronica idag. Det kändes jävligt stort att få vara där vid det sista trappsteget, nu är det bara den roliga biten kvar för henne och för oss. Kände själv hur sugen jag är på att tävla men så kände jag efter och kroppen säger fortfarande nej. Men det är nästan lika roligt att få hjälpa fram andra till sina mål.
Snart DM i Växjö och vi har hittills fem personer som anmält sig vilket är jättebra. Att folk vill tävla är den ultimata stämpeln på att det vi gör på klubben  är bra.  Om inte annat så har vi en träningskompis så har fått den största äran man kan få genom att få åka till Ryssland och representera Sverige på VM.
Så jävla coolt :)
Lycka till Veronica!!

Den andra sidan

Publicerad 2010-11-22 22:06:39 i Allmänt,

På den här bloggen skrivs det mest om träning och instruerande som jag är involverad i på Linköpings Budoklubb. Idag var jag tvungen att stå över måndagsträningen för att fixa med den andra sidan av driva en klubb. Långt mer fruktat än alla motståndare jag mött tillsammans är det pappersarbete som krävs  för att få det hela att rulla på.

Just är det planering inför nästa termin som är på tapeten. Schemat ska läggas, PR-biten ska ses över, instruktörer ska säkras för alla grupper. Det är mycket att tänka på och många saker ska klaffa för att vi ska få till det. Hur lägger man egentligen ett rättvist schema för fyra olika stilar när man har begränsat med plats och tid. Hur ska man tänka gällande vilka grupper som ska bäst tider.

På sport ju-jutsun har vi alltid haft skitdåliga tider men vi har ändå lycktas drilla fram riktigt bra fighters, men där handlar det mer om hjärta och att offra saker för att bli bra. När det är så givna mål som att vinna mästerskap är det lätt att bita ihop och köra på oavsett om det är sent en tisdag eller mitt på dagen en söndag. Om man bara motionstränar så är det kanske inte lika lätt att skaka fram lusten att träna när man ligger lite lagom bakis i soffan en söndag.
Alla kan inte vara fighters, det måste finnas plats för alla slags tränande under klubbens tak. Det finns motsättningar mellan stilarna i klubben och det är ett problem men jag är mer än villig att jobba på det. Det bästa vore om alla ju-jutsustilar kunde träna tillsammans, att man kunde få ut något av alla pass som vi erbjuder.  Dock vet jag att förändring börjar hos mig själv och jag har ingen lust att anpassa Sport Ju-jutsun efter någon annan eftersom vi tävingstränar hela tiden.

Jag antar att balans är nyckelordet när man ska driva en så splittrad klubb som vi faktiskt är, problemet är att det finns så många saker att balansera mot varandra. Jag har ingen optimal lösning för oss just nu. Det vanligaste frslaget är alltid ny lokal men jag tror inte att det löser något egentligen. Tittar man på konkurrenssituationen så inser man att vårat största säljargument är läget, vi ligger mitt i studentmeckat och det är vår målgrupp. Jag ställer mig tveksam till att vi skulle klara att driva en lika stor klubb någon annanstans. Vi måste inse att huvuddelen av vår verksamhet är traditionell kampsport och det står inte högt i kurs just nu. BJJ har hård konkurrens i stan och Sport Ju-jutsun kommer alltid hamna i skuggan av MMA.

som sagt, jag har inga svar på sånt här men det är mitt jobb att försöka reda ut detta liknade frågor eftersom jag är ordförande. Om det bara var enkelt skulle det heta fotboll och inte ansvarsarbete.

UFC live och lite annat

Publicerad 2010-11-17 22:36:54 i Allmänt,

Under helgen var jag i Tyskland för att beskåda UFC live och jag måste säga att det överträffade alla förväntningar. MMA gör sig helt klart bäst live och när det är så professionellt som detta arrangemang var så är det en ren fröjd att närvara.

 

Jag blev väldigt imponerad av hur hårt det smäller i buren och hur avslappnade alla utövare var. Fantastiska idrottsmän som verkligen inspirerar amatörer som mig själv. Man vill träna lite hårdare och bli bättre än någonsin när man har sett hur bra man kan bli.

 

Skönt att komma bort en helg också och inte behöva oroa sig för varken träning eller klubben. FÖrutom att vara utövare och instruktör så sittar jag ju även som ordförande för Ju-jutsun i klubben. Det har varit ett par tunga veckor på den posten där Shootfightingen bestämt sig för att lämna klubben och det är allmänt kaos inför framtiden. Jag älskar verkligen min klubb och att träna där men ibland så suger den administrativa biten ur all glädje ur det hela, men nu känner jag mig taggad igen. Vi ska bli stans bästa klubb med gi har jag bestämt mig för. SJJ och BJJ ska leda vägen!

 

Träningen rullar på men bröstkorgen är fortfarande kass och jag har lite svårt att få till det. SJJ-gänget ser bättre ut för varje vecka och jag hoppas de hänger i efter jul också nu när vi har byggt en grund att stå på. Jag har bestämt mig för att ta svart bälte i SJJ till sommaren. Nu ska jag bara planera träningen fram tills dess för min egen del, den träningen kommer behöva skiljas ut från den vanliga SJJ träningen så jag inte stör de andra.

 

En lien video med hur man passerar De la Riva Guarden bjuder jag på också.

 

De La Riva Guard Pass Bjj - Funny videos are here

 


Jag ska försöka ta tag i bloggandet framöver också.

 

MMA med Uffe

Publicerad 2010-10-23 18:19:59 i Allmänt,

Körde att pass MMA med gästinstruktören Ulf Silverbern på klubben idag. Enormt roligt clinchgame och ground and pound. Ulf hade många bra tips och för mig nya lösningar på typiska problem som alltid uppstår i grappling. Jag försökta ta åt mig så mycket jag kunde av allt han lärde ut. Kul med nya influenser, jag kände att jag behövde något nytt att leka med då jag ofta blir lite trygg i mitt game som jag tränar i vanliga fall. Jag tror jag måste hänga med upp till Escelate mer och köra då de verkar ha en bra klubb.


Det var ett tag sen man röde på sig för att träna och jag tror det är dags att bli lite roadwarrior igen för att lära sig nya saker. Det sköna med kampsport är att det alltid finns någon som kan lära ut nya saker man kan bygga in i sitt game.

MMA är verkligen kampsportens svar på jazz. Där alla andra trampar på efter samma gamla marschtrumma handlar MMA om att ta till sig kampsporten och göra den till sin egen efter de förutsättningar man har. Man får improvisera och leka sig fram mer. Jag gillar att MMA:n visar att man kan ta samla gamla principer som alltid funnits i kampsport och göra någonting nytt  med det.

Det börjar bli intressant nu

Publicerad 2010-10-10 22:25:39 i Allmänt,

Terminen är halvägs och saker börjar bli riktigt intressanta. Massiv närvaro på Sport Ju-jutsun har gjort att det varit riktigt kul att instruera. Många börjar bli duktiga och det finns helt klart en grund att bygga en ny generations fighters i SJJ. Orkar bara alla hänga i och satsa så kommer vi nog säkra medaljregnet fortsättningsvis också.


Jag hoppas bara att några fler vågar satsa på att bli bra och att tävla lite. Man behöver inte ge upp hela sitt liv bara för att man ger sig fan på att bli så bra man kan. Ibland får man bara välja träningen före något annat kul men det är värt det till slut. Jag tror inte många själva inser hur snabbt de blir bättre men för mig som står på kanten och noterar så syns det enorma framsteg för alla tränande i gruppen. Jag funderar på hur vi ska ta det hela till nästa steg för att bli ännu bättre. Jag skulle vilja veta mer om allas personliga mål med träningen så att vi kan bygga en väg framåt tillsammans.

 

Det har gått bra för våran landlagsstjärna Veronica som började uppladdningen inför VM med att vinna German Open som är en av världens största ju-jutsutävlingar. Det är roligt att varit med på hennes resa från nybörjare i SJJ till att få tävla på ett VM. Motgångar och medgångar, tro och tvivel men till slut framgång.  Jag tar ingen cred för hennes framgång, den har hon skapat själv med disciplin, hård träning och ett jävla driv, men jag vet att jag tillsammans med alla andra som tränar med henne regelbundet har hjälp henne att bli så bra som möjligt.

 

BJJ:n har jättemånga nybörjare och det rullar på bra. Jag har själv nästan helt tagit min hand från BJJ:n och tränar bara som en vanlig dödlig. Avanceradgruppen börjar bli riktigt bra och det är många som har tränar länge som kör. Det känns kul att man aldrig saknar utmaning och alltid har en chans att lära sig. Själv har jag börjar försöka köra nya tekniker för att bredda mig vilket resulterar i att jag klappar av rätt ofta men jag märker att det går bättre och bättre. Har kört en del med Stefan på sista tiden vilket är bar eftersom har ger mig tips hela tiden, personlig coach är ju lyxigt.

 

Shootfightingen fick en flygande start med massor av nybörjare. Jag var med och svingade så mycket jag orkar men känner att jag inte orkar riktigt så mycket som jag borde för att kunna köra riktigt regelbundet men jag ska skärpa till mig där. Kul träningar och bra att få köra mycket grunder igen. Det känns som jag instruerar väldigt mycket grunder men nästan aldrig tränar dem själv. Gött att min vapendragare Jonas vann sin första Shootfightingmatch också.

 

Det går bra klubben just nu och det är en skön anda på alla passen som jag hånger på i alla fall vilket är skönt.

 

Sport Ju-Jutsu Söndag

Publicerad 2010-08-30 19:18:03 i Allmänt,

Börjar komma in i instruerandet nu efter sommaren. Jag brukar bara hitta på ett pass i farten men jag tänkte att jag ska planera upp terminen under veckan.
Nåväl uppvärmningen tog riktning snett åt höger och plötsligt tränade vi på lyftkast och att kontra det samma med sume gaesh i. Alla fick till det bra. Jag tror på att träna teknik under uppvärmningen, jag pallar inte själv att göra massa onödiga övningar.


Lyftkast: Te guruma


Sume gaesh, ett gäng varianter på kastet också.Sedan blev det lite slag och spark med den gamla "två steg framåt ett steg bakåt"-rutinen med lite varianter på slutet. Väldigt poängkarateinfluerat, men det behövs verkligen tränas på att förflytta sig och det är en bra övning för både nybörjare och gamla rävar. Jag och Jesper lade fokus på att inte slarva med någon teknik trots att man har ett slutmål som ligger tre-fyra tekniker längre fram.


Lite sparring på det och sedan tittade vi sidecontrol. Det är för lite mark på  sport ju-jutsun. Det har blivit så eftersom vi har BJJ i klubben, men alla har inte tid att gå på alla pass (ett under att jag själv hinner träna alla pass som involverar sparring under veckan).


Vi körde en enkel escape från side till guard och sedan Lasse Wallin-svepet till knee on belly. Avslutade med lite rull på marken. Bar träning trots få deltagare.  Hoppas folk kommer igång och kör kontinuerligt under hösten. Vore kul om man kunde lyfta hela gruppen ett snäpp.


Lars Wallin-svepet

BJJ och Shootfighting

Publicerad 2010-08-26 23:16:07 i Allmänt,

Idag blev tävlingsdatumen för sport ju-jutsun, man kan ju lugnt säga att jag blev rätt sugen på att fightas men jag har ju bestämt mig för att inte tävla mer....eller ;)

Körde BJJ och shootfighting idag. Riktigt roliga pass båda två. BJJ:n går lite sådär just nu. Är riktigt ringrostig efter uppehållet och har inget direkt flow. Men det kommer nog tillbaka. Escapes verkar ju vara terminens tema vilket passar mig bra för att jag ligger alltid under någon av bröderna Johansson och kämpar för mitt liv.


Shootfightingen är jätterolig. Skönt att träna något bara för att det är kul. Körde sparkar och knän idag och det kändes ok. Ont i höften gör att jag har lite svårt att dra på men det gör inget. Jag ska ändå inte tävla i shoot.


Börjar komma igång med träningen ordentligt nu och det verkar som att kropppen har svarat bra på lång vila. Gymmet känns riktigt roligt, till och med komplexen är rolig. Mest för att man får se GBK-Johan våndas


Jag har börjat fundera på målbilder som inte involverar tävling vilket är lite svårt men jag kommer nog på något .

Omstart

Publicerad 2010-08-04 13:59:01 i Allmänt,

Då var det snart dags för en ny termin att dra igång och bakom kulisserna jobbar vi hårt för att få ordning på allt som ska fixas.

Jag har börjat skissa på en träningsplanering och en målbild. Lite svårt när jag inte ska tävla mer men jag kan nog hitta något att sikta mot. Blir nog mycket instruerande från min sida vilket är en minst lika stor utmaning som att tävla. Ska bli kul att se var saker tar vägen.

Har vilat mycket under sommaren för att få ihop mina skador. Tyvärr verkar det som att något har gått snett med rehaben av bröstbensskadan då musklerna inte verkar bli bättre och jag har svårt att köra för fullt. Vi får se vad det tar vägen. Min höft/ljumske har blivit värre av att vila och jag får försöka kolla upp vad det är innan jag bestämmer vilken nivå jag ska träna på.

Ska dock bli jävligt kul att rulla igång med shootfighting i höst. Jag ser fram mot att få vara nybörjare och ställa massa dumma frågor i stället för att bara besvara dem. Fast mest ser jag fram emot att lära mig nya saker.

Fighting Spirit

Publicerad 2010-04-25 22:03:38 i Allmänt,Fick en försenad födelsedagspresent av Einar, Fredrik och tjockis Jesper idag. Ett svart bälte med brodyren "Fighting Spirit". Tack som fan grabbar, det värmer en fighters hjärta och ger mig en spark i röven så jag tar det där jävla svarta bältet i Sport Ju-jutsu.

Har helt glömt bort att blogga under våren. Har haft så sjukt mycket att göra att jag helt enkelt inte hunnit/orkat skriva om träningen.


Jag har satsat mest på Sport Ju-jutsun och tränat hårt på att förändra mitt sätt att köra så att det ska passa poängfighting bättre. Jag tycker att det börjat ge resultat då jag en match som slutade 4-2 mot tvåfaldiga svenska mästaren. Jag förlorade men kände att det inte var en omöjlighet att slå honom.


Just nu så siktar jag på att köra Calmar Cup och Tapout innan säsongen är över. Blir riktigt pepp på att tävla när mina kära träningskamrater är så sjukt grymma som idag på Stockholm open. Fyra medaljer till LBK på under dagen är riktigt bra resultat. Veronica knep två silvermedaljer, Einar samma valör och Björn fick med sig ett brons. Dan och Niclas var också grymma som kämpade på och höll våran fana högt.


Linköpings finest

Saker vi gör och varför vi gör dem

Publicerad 2010-01-21 23:20:48 i Allmänt,

Reporter-  So why do still go out there and do it night after night? How do you motivate yourself to play a club with 50 people  after singing with a band like Iron Maiden?
Blaze Bayley - Because I love what I do. Can you say the same thing when you have to interview a guy that plays in front of 50 people.

Jag älskar verkligen den där snubben, Blaze alltså, han har alltid bra svar på svåra frågor och han är den starkaste människan jag har haft nöjet att få träffa och följa under en lång tid. Jag älskar hans passion för den musik han gör och jag vet vad han känner. Jag känner samma sak för kampsport. Jag brinner för det och det är något som har hjälp mig genom mycket genom livet.  Kampsporten är den där mentala platsen där jag får vara lugn. Det kan verka märkligt men på mattan så finns det inga problem.  Världen snurrar snabbare och snabbare och ibland känns det som man inte riktigt hänger med men under under en hård rond så står tiden stilla och man får vila lite.
"Karate är sanningen" brukar Brian Fitkin dra till med när han blir intervjuad och det är inte så dumt tänkt. För mig är det sanningen och en av de få sakerna i livet som är äkta. Det finns inga undanflykter inga dolda agendor, det finns bara fighten och träningen. För mig är alla lika som kommer in och vill träna med oss. Det spelar ingen roll var du kommer ifrån, vad du har gjort eller vem du är du är på mattan nu och det är dags att fightas. Rik eller fattig, här betalar du med blod, svett och tårar. Vill man bli bra kommer det göra ont men det gör lika ont för alla. Men om du orkar så kommer du aldrig ångra dig för du kommer att få igen allt tusen gånger om och du kommer ha träffat många nya vänner längs vägen som du aldrig skulle ha träffat annars

Förlorar man en SM-final så faller man en stund men ställer sig upp igen. Man vet att på nästa träning så kommer man få en handklapp av någon och ett "Grymt bra kört". Det räcker för att man ska orka resa sig igen. Man lär sig förlora, man blir ödmjuk inför det. Jag gjorde en riktigt dålig höstsäsong men jag känner att det för mig var den viktigaste och bästa säsongen jag gjort eftersom jag vet att jag reser mig och att jag fortfarande brinner. För mig är kampsporten det där klistret som håller ihop mig och som fyller mig en slags mening och riktning.
För mig är den störta vinsten att jag vet att jag bidragit till något som är större än mig själv. Lönen för mödan får man varje gång som klockan går igång och fighten börjar igen.

Måndag/Tisdag

Publicerad 2010-01-13 21:10:16 i Allmänt,

Måndag
Drog igång lite seriöst gymmande igen. Körde lite bänkpress, snedbänk, chins och nån skum simtagsövning. Kändes skönt att få kötta lite igen. Simon den rackaren verkade ha vilat sig i form under julen då han verkade starkare än någonsin.

BJJ på kvällen med fokus på armbars vilket var roligt och givande. Daniel var tillbaka efter lite semester så jag passade på att rulla med honom för att få så mycket tips som möjligt. Kände att BJJ var roligt för första gången på väldigt länge. Har lite dåligt samvete för att jag avsagt mig instruktörsrollen den här terminen men jag har verkligen inte mer att ge där just nu. Körde att par sparringbyten men hade lite svårt att sätta fart. Jag måste verkligen jobba stenhårt på att köra så bra jag kan på sparringen. Just nu ligger jag och lökar på kanske 50%. Flippade Björn vilket kändes bra ända till jag insåg att han tänkte fortsätta rulla runt så jag hamnade underst igen, jag blev smal igen fort som fan. Björn kör bra med massa små tricks som jag försöker snappa upp..

Tisdag

Motha fuckin' komplexträning. Det värsta som finns i livet är att köra komplex men när det är klart är det så sjukt skönt. Kände mig inte direkt i jättebra form men det gick rätt bra men jag hade svårt att få ner pulsen efter fjärde vändan. Måste jobba mer kondition.

Sport Ju-jutsu på kvällen. Stressad som en ekorre dagen innan en ny istid så hann jag givet vis inte planera upp ett pass utan fick dra ett ur röven som vanligt. Fokuserade på rörelse i slag och spark och körde ett par enkla kast som tekniker. Blev en del sparring också. Körde två byten med Jesper som blivit jävligt svår att dra ut på backen. Slag och sparken kände stabil men lite slö men det beror nog på att jag hade helt slut på energi efter som jag glömt att äta under dagen.

Terminen har börjat bra och det har varit mycket folk på passen vilket är väldigt roligt. Hoppas det fortsätter så. Jag är orolig för orken inför göteborg, känner att jag snabbt blir trött men det kanske hinner ordna till sig om jag lägger på ett kol. Vikten är på rätt väg i alla fall då jag gått från runt 88 kg till 85,8 på en vecka.

Här är ett litet skönt klipp med mycket oldschool shotokan karate. Lägg märke till avsaknaden av skydd i en del klipp

Söndag 10/1 Sport Ju-jutsu

Publicerad 2010-01-10 21:22:47 i Allmänt,

Kast och övergångar
Instruktör: Veronica


Första seriösa Sport Ju-jutsupasset för mig sen mitten på december. Har lökat och läkt under den senaste månaden. Kände mig hyfsat taggad idag och passet blev väldigt bra. Tränade mycket på att reagera snabbt i kast och fick till en del riktigt bra grejer. Mina svep är riktigt bra just nu och arm/höftkasten blir bättre och bättre. Slag och sparkbiten kändes rätt ok men orken är inte där den var förra året men den kommer tillbaka. Jag måste verkligen jobba mer med fotteknikerna då jag har svårt att slappna av och bara släppa iväg dem.

Sparringen kändes bra trots lite ringrost. Har jobbat hårt på att röra mig  mycket att inte tappa humöret när jag kör. Finns mycket kvar att slipa på fortfarande men det känns lovande just nu. Fick två väldigt bra byten med Jonas som är svår att tampas med men det kändes som jag hände med bra.
Mycket folk på passet idag vilket är roligt. Människor i alla storlekar och erferenhetsnivåer ger varierad och bra träning. Bra upplägg på passet av Veronica, kändes som det aldrig tappade tempo.

Siktar på att vara med i Göreborg den 30:e för att känna lite på att tävla igen. Har knänt mig lite gammal och slö det sista men jag hoppas att en tävling gör att man hittar rätt igen

Gällande slag och spark så kan det vara kul att glo på lite highlights från Karate VM

Ni är bäst

Publicerad 2009-12-15 23:21:40 i Allmänt,

Idag körde vi en gradering på Sport Ju-jutsun och det värmde fan ett gammalt instruktörshjärta att se folk köra så jäkla bra. Det känns som vi är ett team som är på gång nu med ett gäng nya talanger och ett par gamla rävar. Jag vet inte vad det är vi gör rätt i Linköping men det är något i alla fall för det jag såg idag var den mest imponerande uppvisningen jag sett när det gällde nybörjare som ska ta sitt första bälte. Snygga kast, feta smällar och rear naked chokes för hela slanten.

Mutha fuckin' gulbälten ya' all


Att se folk köra som att deras liv hände på det för att sedan highfiva och gå vidare för att coacha sina vänner i nästa byte är något som verkligen tänder glöden för det vi håller på med i det här gamla instruktörshjärtat. Det som verkligen lyste starkast idag var hjärtat och glädjen. trots att tekniknivån var skyhögt över vad man kan förvänta sig av ett gäng som tränat en termin så märktes det att vi är ett team som tränar tillsammans. Varje byte är ett steg närmare de mål man har vad de än må vara och vi hjälper varandra att nå de målen. Kampsport tränar man som ett lag och det laget har man i ryggen när det gäller på tävling. Det jag såg idag var något som vi alla har byggt tillsammans och något vi alla kan känna oss delaktiga i

Bästa gänget?Sist och inte minst så vill jag tacka Einar som har slitit som ett djur den här terminen och jag hoppas du tar åt dig av äran nu för det här är din förtjänst då du hållit fanan högt då vi andra inte orkat. En hjälte, en inspiration eller bara en jävla islänning, vad vet jag?

Ju Jutsu = glädje

Terminen går mot sitt slut

Publicerad 2009-12-02 23:35:45 i Allmänt,

Nu har vi snart klarat av ännu en termin med stenhård träning, blod, svett och dårar. För klubben har det varit en jättebra termin med massor av nytt folk på Sport Ju-jutsun och BJJ:n. Vi har tävlat och skördat massor med framgångar och fått två nya bluebelts. Alla har klivit ett enormt steg framåt i sin utveckling som kampsportare och förhoppningsvis som människor. Det har varit väldigt roligt att instruera den här terminen för det känns som att alla som tränar är väldigt intresserade och vill bli bättre. Det gör vårat jobb som instruktörer lättare.
Personligen så har det inte varit min bästa termin resultatmässigt men helt klart den viktigaste terminen jag haft på länge. Jag vet var jag står i mitt utövande och vad jag behöver jobba på. Det är snubblande nära att saker börjar gå min väg på tävling och jag hoppas kunna göra bättre ifrån mig nästa termin. Redan nu har jag börjat planera för alla tävlingar som jag ska hinna med. SM i sport ju-jutsu är målet och jag hoppas att jag ska nå dit och göra min bästa tävling någonsin den dagen. Det kommer vara hårt arbete med många långa timar på mattan, på gymmet och i spåret men det kommer gå lätt eftersom jag känner mig galet peppad efter varje pass jag tränar på klubben.
Andra saker jag ser fram mot är att fortsätta utveckla klubben nästa år. Jag har massor av idéer för hur vi ska träningen till nästa nivå och det ska bli riktigt kul att se ett gäng nya instruktörer och vad de kan göra. Själv tänker jag lägga en del tid på att utveckla träningen med handmitsar. Det är en konst att kunna slå på dem men även att bli en bra mitshållare. Jag gillar träningen med dem för att man kan få ett flow som är svårt att få till när man slår mot en motståndare plus att man kan dra ut tekniken utan att behöva oroa sig för slå för hårt och skada någon.
Jag bjuder på ett klipp som visar hur Chuck Lidell tränar med mitsar. Många bra drillar att titta på och bli inspirerade av.

Lite blandade bilder

Publicerad 2009-12-02 23:09:05 i Allmänt,

Framgångar på Tapout
Man blir glad av BJJ

Mer glädje
Halvguard får tumme upp av denna bloggare

Veronica gör det hon gör bästMin stoltaste stund som instruktör

Open guard

Publicerad 2009-10-29 23:16:28 i Allmänt,

Kände mig sjukt seg innan träingen idag men när man väl kom dit och rullade igång så var det riktigt roligt. Vi kollade lite mer på open guard och hur man passerar den. Började lägge lite förarbete inför nästa veckas övningar som kommer utgå från twister sidecontroll. JAg gillar verkligen en av passeringar vi körde idag, jag fick in den flera gånger i sparringen. Jag börjar bli bra på att passera open guard men jag måste jobba mycket mer på stängd guard. 

Ingen tävling den här helgen men sen är det två helger i rad så jag ska passa på att vila så mycket jag kan. Den här veckan så har tränigen kännts rätt ok men kroppen är sjukt sliten. Körde första benpasset på tre veckor idag och det var väldigt tungt. Har käkat ordentligt den här veckan men inte gått upp så farligt i vikt så allt känns bra inför kommande prövningar. Det blir Sport Ju-jutsu i Nybro nästa helg och sedan BJJ i Stenungsund helgen efter det. Sen är det klart fram till januari. Jag får se om jag fortsätter i samma tempo då, det beror mycket på vad som händer i vanliga livet framöver

 

 

Om det här med att (nästan) lyckas

Publicerad 2009-10-27 23:26:34 i Allmänt,

Det var tävling i helgen. Dalafighten som är en del av svensa ju-jutsuligan och en av kvaltävlingarna till SM. Jag fick chansen att göra bra ifrån mig och ta hem en silvermedalj. Finalen var en repris på årets SM-final men jag kände att jag var närmare den här gången även om resultatet var det samma.

Även i framgång kan man ta med sig många läxor och jag vet nu vad som funkar i mitt game och vad som behöver filas på. Jag måste bli bättre på att använda min räckvid och bomba in mer poäng från lite distans.

Förutom finalen som var en riktigt rlig ju-jutsumatch så fick jag gå en riktigt hård boxningsmath innan där det smällde hårt och skoningslöst. JAg tyckte det var riktigt roligt att få stångas lite och ge och ta. Domarna var inte riktigt lika imponerade, men det är skönt att veta att jag kan växla mellan hård och snygg ju-jutsu.

Om det här med misslyckanden

Publicerad 2009-10-17 20:31:02 i Allmänt,

Scandinavian Open 2009 var ett fiasko för mig. Jag blev utdragen i första matchen på ett armbar. Själv hade jag ett bra armbarförsök från hich guard men det var också allt. Det är förstås ett totalt misslyckande och jag skäms för att jag att gjort min klubb och mig själv till åtlöje.

 

Men att våga misslyckas är en stor del i att utvecklas. Nu vet jag vad jag behöver jobba på. Det saknas ingen teknik utan det är tempo och attityden som bli bättre. Att köra 100% direkt i stället för att vänta på min motståndare. Jag kan ju säga som det är att jag var väldigt dåligt förberedd för tävling då jag inte gjort ett enda byte på toppen av min förmåga sen innan sommaren.

 

Det finns förstås ingen annan än mig själv att skylla på då det även är jag som håller i BJJ-träningen. Jag inser nu att det kommer att behövas en del stora ändringar i träningen och instruerandet

 

Nu är det bara att ta till vara på det man lärt sig och börja om igen. Ladda om för nästa tävling som är på lördag. Då jävlar ska guldet hem till Linkeboda.

Sport ju-jutsu FTW

Publicerad 2009-09-29 23:04:58 i Allmänt,

Tisdag är nästan lika hemsk som måndag om inte värre. Man kan liksom inte leva på föregående helgs lugn längre och det är långt till nästa chans till att softa/leva rövare.

Glömde väga mig i morse men kom ihåg att gå till jobbet i alla fall. En liten seger men ändå en seger...

Komplex på gymmet idag. Det är allti dem skön galghumor när det är dags för veckans värstingpass. Komplex är smärta, ilska och ångest på samma gång. Vi straffar oss själve för att vi är lata  och hoppas vi blir bättre människor av denna hemska övning. Ville ligga i fosterställning och gråta när det var dags för set nummer fyra men bet ihop och  grät bara innombords. Sista settet är bara avvärming men ändå smärtsamt. Jävla idiotöving...betyder det att vi är idioter som kör den?

Sport ju-jutsu på kvällen. 16 pers på mattan som körde bra som tusan. Finns en del riktiga talanger bland nybörjarna och det ska bli kul att se hur bra de kommer vara om ett år. Shit, Linköping kommer ju äga hela ju-jutsuvserige med den här utvecklingen.

Det blev brottning som uppvärming och sedan lite skön judo. Morote Seioe nage och haragoshi var dagens kast och jag fick riktitg bra träning när jag körde med Stefan som är en fena på judo. Lärde mig hur mycket som helst. Måste lägga på ett extra kol i judon och ta nästa steg där. Jag känner att jag har teknikerna men måste våga fullt ut i sparringen.

Tränande i princip bara på att stå på håll och pricka ut folk i sparringen vilket var bra eftersom det var dagans personliga mål. Judon kändes lite slapp och jag körde nästan bara de tekniker jag är bra på. Borde öva mer på mina nya kast.

På tal om kast så bjuder vi ännu en gång på the best of Koga. Judo när det är som bäst


Monday is funday

Publicerad 2009-09-29 22:48:31 i Allmänt,

Måndag...vad kan man säga som inte redan sags om denna satans avkomma till dag. Jag vaknade i fosterställning och bestämde mig för att ligga kvar dår ett tag eftersom jag ändå jobbade närmare 60 timmar förra veckan så jag har lite flex att ta av. Gick upp efter en timme och vägde in på 86,1 kilo. Känns bra att det går åt rätt håll. Kommer nog ligga bra till när det är dags

Väl på jobbet så blev det förstås gym på lunchen. Bänkpress, sned hantelpress, flies och reverse rodd. Simon tyckte att bänken gick så dåligt så hans bestraffade sig sälv, och mig, med dips. Mör och fin tilll kvällens brassepass, var fortfarnde seg efter söndagens dubbelpass.

Kände mig hyfsat taggad på brassen och körde lite rörlighetsdrillar och "kombinationer". Jag tror att det är bra att kunna röra sig mycket och byta anfall när man ligger i guard. Alla körde bra som tusan och fick bra flyt i övningarna. Det jag visade var en armbar- omoplata - flip -armbar från shoulder mount, triangle - armbar - triangle, samt armbar-flowersweep-armbar från mount.

Sparringen gick bra för min del och jag känner att min spärr för att dra ut folk har släppt. Har inte fått till det på ett par månader men nu har det släppt och avklappen kommer oftare från mina motståndare. Blev ägd av Johan som vanligt men kände ändå att jag hade lite mera chans den här gången

Har börjat fila på min gameplan till Scandinavian Open. Det verkar funka hemma på klubben så jag tror jag är på rätt spår.

Death from above (Mount)

Publicerad 2009-09-17 22:24:48 i Allmänt,

Kände mig sjuk och trött när jag vaknade i morse och jag ville helst ligga kvar i sängen. Men jag stapplade upp och vägde in på 87,4 kilo. Det går åt rätt håll med vikten. Bara 2.4 kg kvar till målet. När jag väl kom till jobbet så kändes allt bättre förutom en huvudvärk som inte vill släppa.

Gymmade på lunchen. Benböj, utfall och marklyft i rask takt. Kände mig stark i marklyften men benböjen var lite skakiga. Utfallen känns bättre och bättre. Kände av komplex-passet sen i tisdags men det är bara att bita ihop.

BJJ på kvällen, jag hade ett pass planerat men jag kastade ut allt jag tänkt köra och körde två armbar-varianter i stället. Vi får strypas en annan gång.  Sparringen kändes inte så bra idag, jag är helt  trasig efter för många träningsdagar i rad. Körde ett bra byte med Einar, han har blivit sjukt bra så man får akta sig och inte bjuda på något längre. Rullade ett bra byte med Stefan också men jag blev väldigt trött så jag orkade inte hålla emot riktigt sista minuten. Ska bli skönt att vila två dagar nu.

Själva passet då?

Jo, vi kikade lite på olika sätt att göra armbar from mount. Dels en explosiv variant när någon försöker göra elbow escape och sedan en variant som är mer metodisk och långsam. ATt var aexplosiv när man går in i submissions är något vi kommer att drilla mer.

Be quick or be dead

Slow and deadly

GSP visar lite en metodisk armbar

 

En riktigt bra drill, lägg märke till hur han jobbar med benen

 

Vägen till Scandinavian Open BJJ 2009

Publicerad 2009-09-14 23:32:57 i Allmänt,

En månad kvar till SOBJJ 2009 och idag började uppladdningen på allvar. Målet är att ta medalj i klassen -88,3 kilo för blåbälten.

Kände mig seg i morse efter två dagars läger i Nacka. Grymt bra läger för övrigt, Rob Haans var där och visade lite judoknep som inte var att leka med. Väldigt skönt att bara få lära sig i en hel helg. BJJ:n var superb med massa nya saker att fundera på. 

Vägde in på 87,9 kilo idag vilket är på tok för mycket. Ska ner till ca 85 kilo så det blir ett par hårda veckor nu.

Körde gym som vanligt på lunchen. Det blev bröst idag och jag kände mig hyfsat stark. Slarvade lite i bänkpressen och fick inte till de två sista setten.

BJJ på kvällen och jag instruerade lite tekniker från underläge i mount. Det blev elbow escape och gammal hedlig brötbryggning. Danne visade leg over escape som är en av mina personliga favorittekniker. Ska försöka komma ihåg att visa en variant på den nästa gång. Testade att ha lite mer teknik på uppvärmningen idag och jag tror det funkade ganska bra. Visade två tilllämpningar av hip escape och liet annnat tjo och tjimm.

Sparingen kändes väldigt och avslappnad för mig. Testade en ny variant på side som funkade väldigt bra. Testade även att röra mig mycket från side och north/south. Fick bra flow i röresöen så jag glömde helt av att gå på submissions.

Sen fick vi piska Gottfarb som fått sig ett blått snöre under helgen och idag blev han ett fullblods-blåbälte efter ett litet gatlopp.

En bra träningsdag för mig idag och jag kände mycket träningsglädje. Borde ha rullat med Stefan på BJJ:n för att träna defensiven. Kommer fler tillfällen för det i veckan hoppas jagElbow escape

 

Foot over escape

 

Brötbryggan

Då drar vi igång igen

Publicerad 2009-08-23 20:11:07 i Allmänt,

Då börjar terminen igen och då bör man ju blogga vad man gör .

Söndag 23/8

BJJ

Jag höll i trådarna och körde från side mount. Vi kolade på tre olika scenarion på vad man kan göra när man ligger under i side mount och hur man kan kontra detta när man ligger överst. Sedan blev det 30 minuter sparring  i side mount. Bra och tungt pass

Sport Ju-jutsu
Jonas höll i ett bra grundpass med fokus på  slag och sparktekniker. Imtensiv sparring på slutet när en stod i mitten och fick nya motståndare varje minut. Den som var inne hela bytet ville hålla sig i slag och spark medans de som bytte ville in i judon. Kul och jobbig sparring

Eftertanke
Ny avdelning i bloggen där jag försöker sammanfatta hur dagens träning har varit för mig.

Tre timmars träning är lite för länge för att kunna ha fokus hela tiden. Kände att teknikerna satt bra idag men att judon var lite slö. BJJ-passet var väldigt bra, jag kände att jag breddade mitt game från side mount med lite nya knep. BJJ-sparrningen gick bra men jag känner att jag behöber köra ännu mer styrka då jag inte orkar dra ut alla lås mot starka motståndare. SJJ-sparringen kändes bra men jag skadade tårna (igen) och efter det ver det lite haltande (hö hö) insats från mig. Behöver få upp flåset.

Länktips
Vår vän Einar har en riktigt bra kampsportsblogg som man kan läsa här:
http://faita.devote.se/

Om

Min profilbild

oprofessionell

Lite bättre än de flesta

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela