oprofessionell träning

Jag slåss och håller kroppen varm

Gå nu ut och erövra världen

Publicerad 2010-11-23 23:30:59 i Allmänt,

Sista passet innan VM för Veronica idag. Det kändes jävligt stort att få vara där vid det sista trappsteget, nu är det bara den roliga biten kvar för henne och för oss. Kände själv hur sugen jag är på att tävla men så kände jag efter och kroppen säger fortfarande nej. Men det är nästan lika roligt att få hjälpa fram andra till sina mål.
Snart DM i Växjö och vi har hittills fem personer som anmält sig vilket är jättebra. Att folk vill tävla är den ultimata stämpeln på att det vi gör på klubben  är bra.  Om inte annat så har vi en träningskompis så har fått den största äran man kan få genom att få åka till Ryssland och representera Sverige på VM.
Så jävla coolt :)
Lycka till Veronica!!

Den andra sidan

Publicerad 2010-11-22 22:06:39 i Allmänt,

På den här bloggen skrivs det mest om träning och instruerande som jag är involverad i på Linköpings Budoklubb. Idag var jag tvungen att stå över måndagsträningen för att fixa med den andra sidan av driva en klubb. Långt mer fruktat än alla motståndare jag mött tillsammans är det pappersarbete som krävs  för att få det hela att rulla på.

Just är det planering inför nästa termin som är på tapeten. Schemat ska läggas, PR-biten ska ses över, instruktörer ska säkras för alla grupper. Det är mycket att tänka på och många saker ska klaffa för att vi ska få till det. Hur lägger man egentligen ett rättvist schema för fyra olika stilar när man har begränsat med plats och tid. Hur ska man tänka gällande vilka grupper som ska bäst tider.

På sport ju-jutsun har vi alltid haft skitdåliga tider men vi har ändå lycktas drilla fram riktigt bra fighters, men där handlar det mer om hjärta och att offra saker för att bli bra. När det är så givna mål som att vinna mästerskap är det lätt att bita ihop och köra på oavsett om det är sent en tisdag eller mitt på dagen en söndag. Om man bara motionstränar så är det kanske inte lika lätt att skaka fram lusten att träna när man ligger lite lagom bakis i soffan en söndag.
Alla kan inte vara fighters, det måste finnas plats för alla slags tränande under klubbens tak. Det finns motsättningar mellan stilarna i klubben och det är ett problem men jag är mer än villig att jobba på det. Det bästa vore om alla ju-jutsustilar kunde träna tillsammans, att man kunde få ut något av alla pass som vi erbjuder.  Dock vet jag att förändring börjar hos mig själv och jag har ingen lust att anpassa Sport Ju-jutsun efter någon annan eftersom vi tävingstränar hela tiden.

Jag antar att balans är nyckelordet när man ska driva en så splittrad klubb som vi faktiskt är, problemet är att det finns så många saker att balansera mot varandra. Jag har ingen optimal lösning för oss just nu. Det vanligaste frslaget är alltid ny lokal men jag tror inte att det löser något egentligen. Tittar man på konkurrenssituationen så inser man att vårat största säljargument är läget, vi ligger mitt i studentmeckat och det är vår målgrupp. Jag ställer mig tveksam till att vi skulle klara att driva en lika stor klubb någon annanstans. Vi måste inse att huvuddelen av vår verksamhet är traditionell kampsport och det står inte högt i kurs just nu. BJJ har hård konkurrens i stan och Sport Ju-jutsun kommer alltid hamna i skuggan av MMA.

som sagt, jag har inga svar på sånt här men det är mitt jobb att försöka reda ut detta liknade frågor eftersom jag är ordförande. Om det bara var enkelt skulle det heta fotboll och inte ansvarsarbete.

UFC live och lite annat

Publicerad 2010-11-17 22:36:54 i Allmänt,

Under helgen var jag i Tyskland för att beskåda UFC live och jag måste säga att det överträffade alla förväntningar. MMA gör sig helt klart bäst live och när det är så professionellt som detta arrangemang var så är det en ren fröjd att närvara.

 

Jag blev väldigt imponerad av hur hårt det smäller i buren och hur avslappnade alla utövare var. Fantastiska idrottsmän som verkligen inspirerar amatörer som mig själv. Man vill träna lite hårdare och bli bättre än någonsin när man har sett hur bra man kan bli.

 

Skönt att komma bort en helg också och inte behöva oroa sig för varken träning eller klubben. FÖrutom att vara utövare och instruktör så sittar jag ju även som ordförande för Ju-jutsun i klubben. Det har varit ett par tunga veckor på den posten där Shootfightingen bestämt sig för att lämna klubben och det är allmänt kaos inför framtiden. Jag älskar verkligen min klubb och att träna där men ibland så suger den administrativa biten ur all glädje ur det hela, men nu känner jag mig taggad igen. Vi ska bli stans bästa klubb med gi har jag bestämt mig för. SJJ och BJJ ska leda vägen!

 

Träningen rullar på men bröstkorgen är fortfarande kass och jag har lite svårt att få till det. SJJ-gänget ser bättre ut för varje vecka och jag hoppas de hänger i efter jul också nu när vi har byggt en grund att stå på. Jag har bestämt mig för att ta svart bälte i SJJ till sommaren. Nu ska jag bara planera träningen fram tills dess för min egen del, den träningen kommer behöva skiljas ut från den vanliga SJJ träningen så jag inte stör de andra.

 

En lien video med hur man passerar De la Riva Guarden bjuder jag på också.

 

De La Riva Guard Pass Bjj - Funny videos are here

 


Jag ska försöka ta tag i bloggandet framöver också.

 

Om

Min profilbild

oprofessionell

Lite bättre än de flesta

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela