oprofessionell träning

Jag slåss och håller kroppen varm

Torsdag 27/11

Publicerad 2008-11-29 13:25:52 i Allmänt,

Vi försökte minnas helgens övningar och körde därför

*Passera guard genom att ställa sig upp
*Sissorsweep
*Misslyckat Sissorsweep (sissysweep) vänds till armbarMåndag 19/11

Publicerad 2008-11-18 19:07:29 i Allmänt,

The Mount

Mount är fyra raska poäng så vi kollade på bra sätt att ta sig dit2:40 in i videon så börjar de visa teknik.

Efter detta så tittade vi på hur man kan ta sig från mount om man ligger under

BJJ Open 2008

Publicerad 2008-11-18 18:59:53 i Allmänt,

Gottfarb och Guldet

I söndags var det dags för BJJ Open I Stenungsund och Linköping skickade fyra snygga och snärtiga fighters och Lars. Redan i bilen deklarerade  Jonas ”Jesus” Gottfarb att han tänkte strypa ut folk under dagen och precis så blev det. Men att dt skulle vara en gogoplata som skulle tvinga en av hans motståndare till att kapitulera var det nog ingen som trodde. Jonas stormade igenom sin viktklass, 94 kilo, och vann alla tre matcherna på submission och säkrade guldet. Hans något melankoliske coach och tränare utförde segerdans då ingen tittade.

Undertecknad (Lars) vann sin första match genom att spöa upp en dansk raggare med de fina poängsiffrorna 12-0. Sedan tog min resa slut i -88.3 kg då jag ställdes mot den tokigt rutinerad MMA-fightern Anders Nilsson. Jag blev ägd kan man säga.

 Doktorn, Manne och Ellen kämpade tappert men fick ändå se sig besegrade i sina matcher i viktklasserna. Jag tyckte ändå att Linköpings stoltaste kämpade bar och visade upp väldigt bra teknik. Vi måste bara fysa mer och vi kan muskla på som alla andra gör.

 I öppen viktklass så ställde jag och Jesus upp. Jonas tvålade sina första två motståndare utan problem men åkte i tredjeomgången på en Brasseninja som lyckades besegra Jonas på poäng efter en tight match.

Jag drog ut mina första två motståndare i rask takt med rear naked choke respektive americana efter ett snyggt kast. Sedan blev fight på riktigt i tredje omgången. En riktigt tät match där jag låg under med tre poäng när det var 20 sekunder kvar men i sista stund fick in Sperry-flippen och mountade för fyra poäng och seger.

 I nästa omgång förlorade jag på poäng och äventyret var över för den här gången. Överlag var det en riktigt bra tävling och Jonas förgyllde verkligen dagen med sin imponerande seger.

Torsdag 6/11

Publicerad 2008-11-08 10:02:26 i Allmänt,

Thaiboxnnig

Inga mattor i dojon gjorde att vi fick hitta på något annat än att rull som vanligt. Ricard höll ett roligt thaiboxningspass i stället. Sann glädje är att sparka någon i låret, hårt. Vi körde lite basic slagväxlingar och lowkicks. Tittade på clinch och avslutade med att sparras lite. Folk såg trötta men glada ut vilket jag tar som ett gott betyg på passet. Jag hade väldigt roligt i alla fall.

 


Måndag 3/11

Publicerad 2008-11-05 21:55:21 i Allmänt,

Passera öppen guard

Back to basics. VI gick tillbaka och gjorde en mycket grundläggande teknik då man passerar öppen guard.Under retsen av termimen så kommer i  ha ett lite annorlunda upplägg på träningen. Ett mindre antal tekniker och mer situationssparring på passen

Anmälan till Stenungsund BJJ Open är inne och vi skickar fem personer för att hålla fanan högt. Kommer bli en bra tävling

Om

Min profilbild

oprofessionell

Lite bättre än de flesta

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela