oprofessionell träning

Jag slåss och håller kroppen varm

Sport ju-jutsu FTW

Publicerad 2009-09-29 23:04:58 i Allmänt,

Tisdag är nästan lika hemsk som måndag om inte värre. Man kan liksom inte leva på föregående helgs lugn längre och det är långt till nästa chans till att softa/leva rövare.

Glömde väga mig i morse men kom ihåg att gå till jobbet i alla fall. En liten seger men ändå en seger...

Komplex på gymmet idag. Det är allti dem skön galghumor när det är dags för veckans värstingpass. Komplex är smärta, ilska och ångest på samma gång. Vi straffar oss själve för att vi är lata  och hoppas vi blir bättre människor av denna hemska övning. Ville ligga i fosterställning och gråta när det var dags för set nummer fyra men bet ihop och  grät bara innombords. Sista settet är bara avvärming men ändå smärtsamt. Jävla idiotöving...betyder det att vi är idioter som kör den?

Sport ju-jutsu på kvällen. 16 pers på mattan som körde bra som tusan. Finns en del riktiga talanger bland nybörjarna och det ska bli kul att se hur bra de kommer vara om ett år. Shit, Linköping kommer ju äga hela ju-jutsuvserige med den här utvecklingen.

Det blev brottning som uppvärming och sedan lite skön judo. Morote Seioe nage och haragoshi var dagens kast och jag fick riktitg bra träning när jag körde med Stefan som är en fena på judo. Lärde mig hur mycket som helst. Måste lägga på ett extra kol i judon och ta nästa steg där. Jag känner att jag har teknikerna men måste våga fullt ut i sparringen.

Tränande i princip bara på att stå på håll och pricka ut folk i sparringen vilket var bra eftersom det var dagans personliga mål. Judon kändes lite slapp och jag körde nästan bara de tekniker jag är bra på. Borde öva mer på mina nya kast.

På tal om kast så bjuder vi ännu en gång på the best of Koga. Judo när det är som bäst


Monday is funday

Publicerad 2009-09-29 22:48:31 i Allmänt,

Måndag...vad kan man säga som inte redan sags om denna satans avkomma till dag. Jag vaknade i fosterställning och bestämde mig för att ligga kvar dår ett tag eftersom jag ändå jobbade närmare 60 timmar förra veckan så jag har lite flex att ta av. Gick upp efter en timme och vägde in på 86,1 kilo. Känns bra att det går åt rätt håll. Kommer nog ligga bra till när det är dags

Väl på jobbet så blev det förstås gym på lunchen. Bänkpress, sned hantelpress, flies och reverse rodd. Simon tyckte att bänken gick så dåligt så hans bestraffade sig sälv, och mig, med dips. Mör och fin tilll kvällens brassepass, var fortfarnde seg efter söndagens dubbelpass.

Kände mig hyfsat taggad på brassen och körde lite rörlighetsdrillar och "kombinationer". Jag tror att det är bra att kunna röra sig mycket och byta anfall när man ligger i guard. Alla körde bra som tusan och fick bra flyt i övningarna. Det jag visade var en armbar- omoplata - flip -armbar från shoulder mount, triangle - armbar - triangle, samt armbar-flowersweep-armbar från mount.

Sparringen gick bra för min del och jag känner att min spärr för att dra ut folk har släppt. Har inte fått till det på ett par månader men nu har det släppt och avklappen kommer oftare från mina motståndare. Blev ägd av Johan som vanligt men kände ändå att jag hade lite mera chans den här gången

Har börjat fila på min gameplan till Scandinavian Open. Det verkar funka hemma på klubben så jag tror jag är på rätt spår.

Death from above (Mount)

Publicerad 2009-09-17 22:24:48 i Allmänt,

Kände mig sjuk och trött när jag vaknade i morse och jag ville helst ligga kvar i sängen. Men jag stapplade upp och vägde in på 87,4 kilo. Det går åt rätt håll med vikten. Bara 2.4 kg kvar till målet. När jag väl kom till jobbet så kändes allt bättre förutom en huvudvärk som inte vill släppa.

Gymmade på lunchen. Benböj, utfall och marklyft i rask takt. Kände mig stark i marklyften men benböjen var lite skakiga. Utfallen känns bättre och bättre. Kände av komplex-passet sen i tisdags men det är bara att bita ihop.

BJJ på kvällen, jag hade ett pass planerat men jag kastade ut allt jag tänkt köra och körde två armbar-varianter i stället. Vi får strypas en annan gång.  Sparringen kändes inte så bra idag, jag är helt  trasig efter för många träningsdagar i rad. Körde ett bra byte med Einar, han har blivit sjukt bra så man får akta sig och inte bjuda på något längre. Rullade ett bra byte med Stefan också men jag blev väldigt trött så jag orkade inte hålla emot riktigt sista minuten. Ska bli skönt att vila två dagar nu.

Själva passet då?

Jo, vi kikade lite på olika sätt att göra armbar from mount. Dels en explosiv variant när någon försöker göra elbow escape och sedan en variant som är mer metodisk och långsam. ATt var aexplosiv när man går in i submissions är något vi kommer att drilla mer.

Be quick or be dead

Slow and deadly

GSP visar lite en metodisk armbar

 

En riktigt bra drill, lägg märke till hur han jobbar med benen

 

Vägen till Scandinavian Open BJJ 2009

Publicerad 2009-09-14 23:32:57 i Allmänt,

En månad kvar till SOBJJ 2009 och idag började uppladdningen på allvar. Målet är att ta medalj i klassen -88,3 kilo för blåbälten.

Kände mig seg i morse efter två dagars läger i Nacka. Grymt bra läger för övrigt, Rob Haans var där och visade lite judoknep som inte var att leka med. Väldigt skönt att bara få lära sig i en hel helg. BJJ:n var superb med massa nya saker att fundera på. 

Vägde in på 87,9 kilo idag vilket är på tok för mycket. Ska ner till ca 85 kilo så det blir ett par hårda veckor nu.

Körde gym som vanligt på lunchen. Det blev bröst idag och jag kände mig hyfsat stark. Slarvade lite i bänkpressen och fick inte till de två sista setten.

BJJ på kvällen och jag instruerade lite tekniker från underläge i mount. Det blev elbow escape och gammal hedlig brötbryggning. Danne visade leg over escape som är en av mina personliga favorittekniker. Ska försöka komma ihåg att visa en variant på den nästa gång. Testade att ha lite mer teknik på uppvärmningen idag och jag tror det funkade ganska bra. Visade två tilllämpningar av hip escape och liet annnat tjo och tjimm.

Sparingen kändes väldigt och avslappnad för mig. Testade en ny variant på side som funkade väldigt bra. Testade även att röra mig mycket från side och north/south. Fick bra flow i röresöen så jag glömde helt av att gå på submissions.

Sen fick vi piska Gottfarb som fått sig ett blått snöre under helgen och idag blev han ett fullblods-blåbälte efter ett litet gatlopp.

En bra träningsdag för mig idag och jag kände mycket träningsglädje. Borde ha rullat med Stefan på BJJ:n för att träna defensiven. Kommer fler tillfällen för det i veckan hoppas jagElbow escape

 

Foot over escape

 

Brötbryggan

Om

Min profilbild

oprofessionell

Lite bättre än de flesta

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela