oprofessionell träning

Jag slåss och håller kroppen varm

Sport Ju-Jutsu Söndag

Publicerad 2010-08-30 19:18:03 i Allmänt,

Börjar komma in i instruerandet nu efter sommaren. Jag brukar bara hitta på ett pass i farten men jag tänkte att jag ska planera upp terminen under veckan.
Nåväl uppvärmningen tog riktning snett åt höger och plötsligt tränade vi på lyftkast och att kontra det samma med sume gaesh i. Alla fick till det bra. Jag tror på att träna teknik under uppvärmningen, jag pallar inte själv att göra massa onödiga övningar.


Lyftkast: Te guruma


Sume gaesh, ett gäng varianter på kastet också.Sedan blev det lite slag och spark med den gamla "två steg framåt ett steg bakåt"-rutinen med lite varianter på slutet. Väldigt poängkarateinfluerat, men det behövs verkligen tränas på att förflytta sig och det är en bra övning för både nybörjare och gamla rävar. Jag och Jesper lade fokus på att inte slarva med någon teknik trots att man har ett slutmål som ligger tre-fyra tekniker längre fram.


Lite sparring på det och sedan tittade vi sidecontrol. Det är för lite mark på  sport ju-jutsun. Det har blivit så eftersom vi har BJJ i klubben, men alla har inte tid att gå på alla pass (ett under att jag själv hinner träna alla pass som involverar sparring under veckan).


Vi körde en enkel escape från side till guard och sedan Lasse Wallin-svepet till knee on belly. Avslutade med lite rull på marken. Bar träning trots få deltagare.  Hoppas folk kommer igång och kör kontinuerligt under hösten. Vore kul om man kunde lyfta hela gruppen ett snäpp.


Lars Wallin-svepet

BJJ och Shootfighting

Publicerad 2010-08-26 23:16:07 i Allmänt,

Idag blev tävlingsdatumen för sport ju-jutsun, man kan ju lugnt säga att jag blev rätt sugen på att fightas men jag har ju bestämt mig för att inte tävla mer....eller ;)

Körde BJJ och shootfighting idag. Riktigt roliga pass båda två. BJJ:n går lite sådär just nu. Är riktigt ringrostig efter uppehållet och har inget direkt flow. Men det kommer nog tillbaka. Escapes verkar ju vara terminens tema vilket passar mig bra för att jag ligger alltid under någon av bröderna Johansson och kämpar för mitt liv.


Shootfightingen är jätterolig. Skönt att träna något bara för att det är kul. Körde sparkar och knän idag och det kändes ok. Ont i höften gör att jag har lite svårt att dra på men det gör inget. Jag ska ändå inte tävla i shoot.


Börjar komma igång med träningen ordentligt nu och det verkar som att kropppen har svarat bra på lång vila. Gymmet känns riktigt roligt, till och med komplexen är rolig. Mest för att man får se GBK-Johan våndas


Jag har börjat fundera på målbilder som inte involverar tävling vilket är lite svårt men jag kommer nog på något .

Omstart

Publicerad 2010-08-04 13:59:01 i Allmänt,

Då var det snart dags för en ny termin att dra igång och bakom kulisserna jobbar vi hårt för att få ordning på allt som ska fixas.

Jag har börjat skissa på en träningsplanering och en målbild. Lite svårt när jag inte ska tävla mer men jag kan nog hitta något att sikta mot. Blir nog mycket instruerande från min sida vilket är en minst lika stor utmaning som att tävla. Ska bli kul att se var saker tar vägen.

Har vilat mycket under sommaren för att få ihop mina skador. Tyvärr verkar det som att något har gått snett med rehaben av bröstbensskadan då musklerna inte verkar bli bättre och jag har svårt att köra för fullt. Vi får se vad det tar vägen. Min höft/ljumske har blivit värre av att vila och jag får försöka kolla upp vad det är innan jag bestämmer vilken nivå jag ska träna på.

Ska dock bli jävligt kul att rulla igång med shootfighting i höst. Jag ser fram mot att få vara nybörjare och ställa massa dumma frågor i stället för att bara besvara dem. Fast mest ser jag fram emot att lära mig nya saker.

Om

Min profilbild

oprofessionell

Lite bättre än de flesta

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela