oprofessionell träning

Jag slåss och håller kroppen varm

Måndag 29/9

Publicerad 2008-09-30 11:51:32 i Allmänt,

Triangeln
Det är snart tävling så vi går tillbaka och nöter lite grunder då det alltid behövs. VI kikade på triangelstrypningar från guard och från sidemount. Viktig poäng är givetvis att man måste vara tight när gör sina övergångar vilket vi måste träna mer på.

Men för att piffa till det hela så testade vi triangel från tornado roll. Bra röresleträning och ett läge man får oftare än man trorVi kikade även på hur man tar sig ut triangeln. Det viktiagste är att agera snabbt lyckas din moståndare stänga triangeln helt kommer det kräva en stor kraftansträningen för att ta sig och det är bättre att vara snabb än stark i detta läge

Först kollade vi den här variantenOch sedan följde vi upp ett urgammalt judoknep som fungerar väldigt bra

Söndagsträning 28/9

Publicerad 2008-09-28 16:56:41 i Allmänt,

Loop choke

Äntligen söndag så man får rulla lite igen.  Själv har jag huvudet fyllt med snor så jag höll mig till instruerandet idag. VI kikade lite på Loop choe hur tre olika lägen.

Här har vi en rejäl genomgång strypningen och dess principer

Här der vi även en variant från sissor sweep.
Och sist men inte minst så så har vi även the loop hip chokeEFter teknikgenomgången var et sparring som såg mycket bra ut för alla som körde. Det märks att teknikregistret börjar bli brett hos alla som började förra terminen och viket leder till varierad och rolig sparring. Bra kört alla

Måndag 22/9

Publicerad 2008-09-23 13:16:00 i Allmänt,

Mer halvguard

Vi fortsatte i halvguarden och tittade på ett svep och på Eddie Bravos Old School vändning.

Här har vi svepet som även är ett försvar mot en strypning. Svepet bygger på den för oss bekanta "tornado roll". Ju mer jag använder mig av nämda rull ju mer inser jag hur användbar den är både som escape och som set up.Vidare så körde vi som sagt Oldschool som är en av Eddie Bravos patentmanöverar.

 


Många använder sig av lockdown i halvguard och Oldschool går utmärkt att utföra då.

Halvguard är en viktig position då man väldigt ofta hamnar i den även om man inte söker den. Att ha ett par bra svep från halvguard ska ingå i alla BJJ-utöveres arsenal och därför så kommer vi att träna mycket på det. Om man hamnar i halvguarden under sparring så ska man se till att träna svepen och måstå frestelsen att bara gå till vanlig guard. Det är i sparringen som vi kan se vad som behöver filas på i teknikerna så använd den tiden för att utvärdera din förmåga och teknik.

Torsdag 18:e september

Publicerad 2008-09-19 00:06:25 i Allmänt,

Halvguard

Halvguard är det nya helguard sägs det så vi gjorde en trendig passering och ett mycket moderiktigt svep.

Först visar Mario Sperry passeringen.Herr Sperry lämnar inget till slumpen då han tar nio minuter på sig för att visa alla tänkbara lägen som kan hända när man gör passerinegn. Han pratar även om vad man ska tänka på i en match då man utför manövern så lyssna nu flitigt på farbror Mario då han är en mycket bra lärare.

Sen låter vi Jean Jacques Machado guida oss genom Half Guard Lapel SweepDet blir mer halvguard på måndag.


Veckans grappler:

Mario Sperry

När jag sparras och hamnar i ett dåligt läge brukar jag tänka "Vad skulle Mario Sperry göra?"

Tisdag 16/9

Publicerad 2008-09-16 13:11:06 i Allmänt,

Tema: Passera Butterfly guard

Vi fortsatte på temat Butterfly guard och tränade tre olika passeringar. Här kommer det små klipp på två av dem.och en passering tillTyvärr hittade jag ingen bra video på den sista passeringen.

VI tränade även på att i sparringsituationer passera och flippa från Butterfly guard.


En vanlig söndagsträning

Publicerad 2008-09-15 13:01:59 i Allmänt,

Söndag 14/9

Söndag betyder inte bara slöa i soffan, det innebär även BJJ-träning för advancedgruppen. Det relativt tidiga klockaslaget 12:30 gör att det verkligen är hardcore-brottarana som samlas. Igår var det dags att lära sig tornado roll och ett par avslut med hjälp av detta. Det blev omoplata, triangel och klassikern rakt armlås.
Triangel från tornado roll tränades. Sällan har vi känt så graciösa som då

Tornado roll kan kännas som en kuriosateknik först då den känns som en väldigt omständig set up för relativt "billiga" avslut men efter ha tränat  ett tag insåg i alla fall jag att det är ett mycket bra alternativ till det vanliga raka ingångarna. När man sparras hittar man många tillfällen då man önskar att man tränat mer på tornadorullen då lägena fanns men rutinen saknades.
Tornado roll på ingång.
Efter teknikträningen var det som brukligt är sparring och för min egen del gick jag på halvfart på grund av en irriterande sträckning i höftböjaren och min tröskade axel men det var roligt ändå. Kul att se hur snabbt Martin har utvecklats i sin brottning, efter hans tävlingsdebut har han växt ett par storlekar i sin brottning och han vågar släppa lös ett riktigt brett teknikregister. Alla körde på som tusan genom hela sparringpasset och i alla fall jag blev riktigt trött och nöjd med träningen.Rijad tar rygg. Kan det vara hans moderiktiga byxor som gör honom så bra

Målbild

Publicerad 2008-09-15 12:00:38 i Allmänt,

Tanken här är då att jag ska bokföra vad som lärs ut på BJJ-passen som jag håller i. Men om jag känner mig själv så kommer det säkert komma en och annan krönika om träning och annat smått och gott. VI får se hur saker artar sig.

Jag hoppas att folk som läser kommenterar både bloggen och träningen och kommer med tips på vad som kan bli bättre och vad som redan är bra.

Glöm inte bort att kolla in Daniels motsvarande blogg http://linkoping-djj.blogspot.com/

Om

Min profilbild

oprofessionell

Lite bättre än de flesta

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela