oprofessionell träning

Jag slåss och håller kroppen varm

Terminen går mot sitt slut

Publicerad 2009-12-02 23:35:45 i Allmänt,

Nu har vi snart klarat av ännu en termin med stenhård träning, blod, svett och dårar. För klubben har det varit en jättebra termin med massor av nytt folk på Sport Ju-jutsun och BJJ:n. Vi har tävlat och skördat massor med framgångar och fått två nya bluebelts. Alla har klivit ett enormt steg framåt i sin utveckling som kampsportare och förhoppningsvis som människor. Det har varit väldigt roligt att instruera den här terminen för det känns som att alla som tränar är väldigt intresserade och vill bli bättre. Det gör vårat jobb som instruktörer lättare.
Personligen så har det inte varit min bästa termin resultatmässigt men helt klart den viktigaste terminen jag haft på länge. Jag vet var jag står i mitt utövande och vad jag behöver jobba på. Det är snubblande nära att saker börjar gå min väg på tävling och jag hoppas kunna göra bättre ifrån mig nästa termin. Redan nu har jag börjat planera för alla tävlingar som jag ska hinna med. SM i sport ju-jutsu är målet och jag hoppas att jag ska nå dit och göra min bästa tävling någonsin den dagen. Det kommer vara hårt arbete med många långa timar på mattan, på gymmet och i spåret men det kommer gå lätt eftersom jag känner mig galet peppad efter varje pass jag tränar på klubben.
Andra saker jag ser fram mot är att fortsätta utveckla klubben nästa år. Jag har massor av idéer för hur vi ska träningen till nästa nivå och det ska bli riktigt kul att se ett gäng nya instruktörer och vad de kan göra. Själv tänker jag lägga en del tid på att utveckla träningen med handmitsar. Det är en konst att kunna slå på dem men även att bli en bra mitshållare. Jag gillar träningen med dem för att man kan få ett flow som är svårt att få till när man slår mot en motståndare plus att man kan dra ut tekniken utan att behöva oroa sig för slå för hårt och skada någon.
Jag bjuder på ett klipp som visar hur Chuck Lidell tränar med mitsar. Många bra drillar att titta på och bli inspirerade av.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

oprofessionell

Lite bättre än de flesta

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela